NRK Meny
Normal

Flovik forlenget med TIL

Tromsø IL og Bård Flovik er enig om en kontrakt som går ut 2018.

Bård Flovik

Bård Flovik har ledet A-laget til Tromsø IL siden august i fjor.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– I den langsiktige strategien om å utvikle egne spillere til A-laget, knytte sammen A-laget og utviklingsavdelingen, spille offensiv og energirik fotball og ikke minst knytte A-laget enda nærmere til Tromsøsamfunnet, er Bård den rette treneren for TIL, sier sportssjef Svein Morten Johansen.

Januar 2014 gikk Flovik inn i en rolle som høyre hånd til Steinar Nilsen. Før det hadde han suksess som hovedtrener på ulike aldersbestemte landslag.

Flovik takket midlertidig ja til å lede laget midlertidig, etter at styret i Tromsø IL i august 2015 tok beslutningen om å sparke Steinar Nilsen.

– Det var krevende dager da jeg tok over. Da ble vi i første omgang enig om at jeg skulle ha treneransvaret ut 2016. Jeg mener at det nå var lurt å diskutere hva vi ville videre, og nå er vi blitt enig om at jeg fortsetter ut 2018, sa Flovik under pressetreffet.

– Det skaper trygghet

Han forteller at det er viktig å skape stabilitet for laget som den siste tiden både har vært i bunn av eliteserien og i 1. divisjon.

– Vi skal bli et stabilt lag som spiller på øverste nivå i Norge.

Styreleder Per Aronsen sier at styret og spillergruppen er fornøyd med måten Flovik har håndtert den sportslige delen.

– Da vi tok opp saken i styret, kom det bare positive tilbakemeldinger. Derfor har vi nå kommet fram til en god avtale med Bård.

Sportssjef Svein-Morten Johansen sa under pressetreffet at det betyr mye for laget at de nå kan tenke langsiktig.

– Det skaper trygghet. I prosessen med å kjøpe nye spillere var vi i flere av dem i konkurranse med flere andre, og da merket vi at flere satte pris på at vi hadde Flovik som trener.