NRK Meny
Normal

Flere store narkotikasaker under etterforskning i Tromsø

Politiet i Tromsø er i ferd med å rulle opp en rekke store narkotikasaker.

Yngve Myrvoll, seksjonsleder ved Troms politidistrikt

Seksjonsleder ved Troms politidistrikt, Yngve Myrvoll bekrefter at de har flere ferske narkotikasaker under etterforskning.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

– Flere personer er varetektsfengslet, og det er både nordmenn og utlendinger involvert, sier seksjonsleder på kriminalavdelingen ved Troms politidistrikt, Yngve Myrvoll til NRK.

Narkotikabeslagene er gjort for bare noen uker siden.

– Det er gjort en rekke beslag av amfetamin. Flere på ett kilo. Det største er på 8 kilo og har en teknisk gateverdi på 3,2 millioner kroner, forteller Myrvoll.

Av hensyn til etterforskningen ønsker han ikke å gå i detalj om hva politiet har funnet så langt, men sier at det gjenstår veldig mye arbeid.

– Det er både tekniske undersøkelser og avhør. Dette er organisert kriminalitet. Det vi ser er at det er involvering av flere østeuropeere sammen med nordmenn. Det er kurerer og personer i leverandør- og mottakerleddet, sier seksjonslederen.

Store saker

Også tidligere har Tromsø-politiet gjort store beslag av amfetamin, som det som ble gjort nå nylig.

– Det er noen av de største beslagene som er gjort i Nord-Norge og da er spredningsfaren betydelig, sier Myrvoll.

Han tror det er mye narkotika i omløp i byen og i distriktet, narkotika som politiet ikke har klart å avdekke eller fått tak i.

– Vi tar en del store mengder, men det er helt klart at en god del slippes gjennom og går ut på gata. Og når vi tar en god del amfetamin sier det seg selv at det er en del brukere, forteller Yngve Myrvoll til NRK.

Hindre bevisforspillelse

I slike saker er det ikke uvanlig at politiet bruker telefonavlytting for å vite når og hvor leveranser av narkotika foregår, men Myrvoll vil ikke si om denne metoden er brukt i de siste sakene som er avdekket.

– Vi gjør vurderinger underveis mens etterforskninga skrider frem og hvis vi ser behovet for å holde noen fengslet. Da handler det om fare for bevisforspillelse.

Er noen av personene som er varetektsfengslet tidligere straffedømt for samme type lovbrudd?

– Ja, flere av dem som er fengslet er vi godt kjent med fra før av.

Amfetamin

I 2014 ble to nederlendere tatt med 8,1 kilo amfetamin i Tromsø, som da var det største beslaget gjort i Tromsø noen gang.

Foto: Politiet