NRK Meny
Normal

Flere kan miste jobben i Altaposten

Mediehuset Altaposten blir nødt til å kutte budsjettene med mellom to og tre millioner kroner neste år. Det vil gå utover bemanningen.

Tor Sara

Direktør i Mediehuset Altaposten, Tor Sara, sier nå man blir nødt til å kutte i nedbemanningen på grunn av inntektstapene.

Foto: Pressebilde

– Vi i Mediehuset Altaposten er i en situasjon som de fleste kommersielle mediehus er i for tiden, med fallende markedsinntekter, opplag og opplagsintekter. Vi er en situasjon som har vart i flere år, og som vi egentlig er ganske godt forberedt på, men fallet er såpass stort i markedet nå at tiltak må gjøres, sier direktør Tor Sara.

Som i flere andre mediehus, vil kuttene komme i den redaksjonelle bemanningen, noe som betyr at det blir færre journalister.

– Situasjonen er den at vi må gå til sparetiltak og sannsynligvis blir det nedbemanninger hos oss, bekrefter Sara.

Mediehuset Altaposten

Mørkere tider for mediehuset Altaposten.

Foto: Stian Strøm

Han har ikke oversikt over hvor mange stillinger som vil bli berørt.

Les også: Altaposten kutter lørdagsavisa
Les også: Store kutt i mediene bekymrer journaliststudentene

Færre aviser

Mediehuset har allerede forsøkt å ta grep med å kutte ned på antall utgivelser i uken, men dette veier ikke opp for inntekstapene.

– Vi er enda i planleggingsfasen. Vi prøver å ikke la det gå ut over innholdsproduksjon, altså redaksjon og de redaksjonelle medarbeiderne. Og den linja fortsetter vi å følge, men nå er vi nok kommet så langt at vi ikke klarer å gjøre sparetiltakene i år uten at det går ut over redaksjonelle medarbeidere og redaksjonelle kostnadder, sier Tor Sara.

Kuttene i bemanningen kan bli vedtatt på styremøte i selskapet i tidsrommet 10. desember.

Les også: Foreslår kutt i disse avisene
Les også: To aviser kan bli en i Finnmark
Les også: Amedia sliter med store inntektsfall