Flere fristelser langs Arctic Race-løypa

Ordføreren i Skånland er imponert over innsatsen til folket i kommunen. Damene i Arctic Spa håper å imponere syklistene.

Oddrun Halvorsen, Rina Stabell, Line Solum og Bente Johnsen har gjort seg fortjent til et lite spaopphold mens de venter på at Arctic Race-syklistene skal suse forbi.

Oddrun Halvorsen, Rina Stabell, Line Solum og Bente Johnsen har gjort seg fortjent til et lite spaopphold mens de venter på at Arctic Race-syklistene skal suse forbi.

Pyntet til fest

Innbyggerne i Bjerkvik har også pyntet til sykkelfest når Arctic Race of Norway passerer.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Nå har vi pyntet og styrt og vært på dugnad i ukevis. Nå skal vi slappe av og vinke dem farvel, mens de suser forbi her, sier Rina Stabell.

Sammen med Oddrun Halvorsen, Line Solum og Bente Johansen på Kreativt Verksted i Evenskjer har de satt opp badekar langs løypa til dagens etappe i Arctic Race of Norway.

– Dette er en fest. 17. mai blir kjedelig i år, sier damene.

Hvor lenge har dere jobbet med dette?

– Juni!

– Påske!

– Siden jul!

Stolt ordfører

Ordfører i Skånland kommune var nesten rørt da sykkelsirkuset var samlet på Evenskjer fredag ettermiddag.

– Jeg er så stolt. Vi har rundt 3 000 innbyggere i kommunen. Å se det engasjementet vi har klart å skape er fantastisk. Folket støtter veldig opp, de melder seg som frivillige og de lager et yrende liv rundt løypa. Jeg tror ikke det blir særlig mye større enn dette i vår kommune, sier han.

Hvor vidt Arctic Race of Norway får langvarige ringvirkninger for turistnæringen i Nord-Norge er foreløpig ikke dokumentert. Men en rapport viser at rittet bringer inn flere titalls millioner til de kommunene de besøker når rittet arrangeres.

Spesiell premie

Ordfører i Skånland, Einar Aune (H) delte ut en invitasjon til den store isbadedagen i desember til Marius Hafsås. – Vi deler den ut til den mest aggressive rytteren i gårsdagens etappe, forklarer Aune.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Tviler ikke på Arctic Race-effekten

Ordføreren i Skånland er ikke i tvil om at de tjener på å få være arrangør for starten på dagens etappe.

– Tilbakemeldingen fra de franske arrangørene har vært topp. Medieoppmerksomheten vi får er en ting. Vi blir satt på kartet. Men det viktigste er kanskje erfaringen vi får når det gjelder å arrangere denne type store ting. Den tar vi med oss, sier Aune.

Damene i Arctic Spa håper også å få med seg en liten godbit når syklistene suser forbi.

– Hvem gleder dere mest til å se?

– Hmm. Det er så mye godt å ta av!