Flere forsøkt svindlet av vekslebande

En eller flere svindlere har de siste dagene forsøkt å lure til seg penger fra flere butikker i Øst-Finnmark. Kjøpmann John Eirik avviste svindlerne umiddelbart.

Laster kart, vennligst vent...

VEKSLEBANDE: Flere butikker i Øst-Finnmark har de siste dagene opplevd svindelforsøk.

Svindelmetoden går ut på å forvirre butikkpersonalet ved å veksle store pengesummer, før svindleren ombestemmer seg og forsøker å lure med seg mer penger enn svindleren kom med.

– Han kjøpte en vare, også tok han fram en stor bunke med hundrelapper som han skulle begynne å veksle hos meg, sier kjøpmann John Eirik Erstad ved Rema 1000 i Vadsø.

Dette var første gang Erstad opplevde å bli forsøkt svindlet.

– Vi har fått en del av denne informasjonen gjennom Rema tidligere, så vi avviste dem umiddelbart, forteller han om opplevelsen.

Politiet har mottatt tips

Politiet i Øst-Finnmark har mottatt to henvendelser fra personer som har blitt forsøkt svindlet

– Vi har mottatt et tips i dag, og vi mottok et på tirsdag. Vi har fått tips om et kjøretøy med et utenlandsk registreringsnummer, men ingen er foreløpig pågrepet, sier operasjonsleder Bjørn Tore Syvertsen i Øst-Finnmark politidistrikt.

Han anbefaler publikum om å være oppmerksomme på svindlerforsøk.

– Man må være overvåkende å følge med. Disse kalles for vekslebander og forsøker å svindle til seg penger ved å veksle større pengebeløp, forteller Syvertsen.

Har ikke hørt om lignende svindelforsøk

Kjøpmann John Eirik Erstad har ikke hørt om lignende svindelforsøk i denne landsdelen tidligere.

– Jeg har faktisk ikke hørt at det har vært slik svindel i Øst-Finnmark tidligere, og jeg har ikke vært borte i dette. Vi har jo lest mye om dette gjennom info hos Rema, uttaler Erstad.

Også butikker i Tana og Vardø ble utsatt for det samme svindlerforsøket.