NRK Meny
Normal

Fiskebåt fra Tromsø havarerte - to personer reddet

Et redningshelikopter fra Bristow bisto i redningsarbeidet.

Kart - Tromsøflaket

Båten forliste på Tromsøflaket, men mannskapet kom seg tørrskodd over i en flåte.

Foto: NRK

Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) fikk torsdag formiddag en nødmelding fra et fiskefartøy på Tromsøflaket, et havområde nord for Nord-Troms.

Fiskebåten hadde havarert, og holdt på å gå helt under vann.

Mannskapet om bord kom seg over på en redningsflåte, mens de ventet på hjelp.

– Redningshelikopteret plukket opp to personer som er i god behold. De er fraktet til Hammerfest, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen, Frode Iversen til NRK.

Registrert i Tromsø

– Fartøyet har tilknytning til et firma som har adresse i Tromsø, opplyser Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen til iTromsø. Fiskebåten Axel B. er registrert på selskapet West Atlantic AS i Tromsø.

De kom seg tørrskodde over i helikopteret, men ble sjekket av helsepersonell da de ankom Hammerfest av rutinemessige årsaker.

Stort beredskap

Kystvaktskipene «KV Sortland» og «KV Senja» ble tilkalt for å bistå redningsarbeidet, men fikk etter hvert beskjed om at det ikke var nødvendig.

Også Forsvarets Orion-fly ble bedt om å assistere, og ventet i luftrommet over flåten mens helikoptrene var på vei. De hadde visuell kontakt, men dro tilbake når Seaking ankom.

Iversen i HRS betegner redningsaksjonen som en av dem som har gått «etter boka».

– Båten har sunket, men alt har gått veldig bra med mannskapet. Vi vet foreløpig ikke hva som er årsaken til forliset, sier han.