NRK Meny
Normal

Finværet fortsetter: – Knapt en eneste sky i Nord-Norge

Sommeren i nord satte inn for fullt i helga, og ifølge statsmeteorolog Håvard Thorset vil finværet fortsette noen dager.

Sommer 2015 Troms
Foto: @arildmoe, @hanne.uteng, @gardskjerringa_, @elmekon, @asnekarolius / Instagram

– Været er jo helt fantastisk. Jeg tror knapt nok det er en eneste sky i hele Nord-Norge. Det er en skikkelig finværsdag, sier statsmeteorolog Håvard Thorset til NRK.

Etter en litt hustrig og grå sommer i nord, var det både lørdag og søndag strålende vær i store deler av Nord-Norge. Varmest i Troms søndag var Skibotn med 23,5 grader.

– Det ser ut som det blir mye av det samme i dag. Det blir nok over 20 grader de fleste steder. Mandag ser ut til å bli en god og varm sommerdag, forteller meteorologen.

Værmeldingen for Troms mandag inneholder stort sett rolige vindforhold og pent vær. Tirsdag ser også ut til å bli en fin dag i nord.

– I morgen kan det bli litt solgangsbris, og økende vind utover ettermiddagen. Det kan også sige inn litt tåke på kysten, og da vil det bli litt kaldere der det eventuelt blir tåke. Ellers blir det fortsatt varmt og godt.

– Kom deg ut å nyt været

Statsmeteorolog Håvard Thorset mener det er sommeren som har satt inn for fullt i midten av årets siste sommermåned.

– Den kom litt sent i år, men nå kom endelig sommeren.

Han har en klar oppfordring til nordlendinger.

– Det er nydelig vær, og det er bare å komme seg ut for å nyte det.

Grått og kaldt på Svalbard

Tidligere i august var det rekordvarme på Svalbard, mens nå er det ganske grått der ifølge meteorologen.

– Der blir det nok ikke sommer. Dagen begynner med sørlig bris og skyet oppholdsvær. Vinden vil øke, og det blir regn og tåke. Temperaturen er på rundt seks grader, og det vil bli maks åtte grader, sier Håvard Thorset.