NRK Meny
Normal

Finske skolebarn falt i vannet da bru raste sammen

Et titall finske skolebarn som var på leirskole i Skibotn i Troms, havnet i vannet da ei bru de befant seg på, raste sammen under dem.

Laster kart, vennligst vent...

Femteklassingene var på leirskole i Norge da den dramatiske hendelsen skjedde mens de var ute på brua og tok bilder torsdag, skriver det finske nyhetsbyrået FNB.

– Elevene hadde følge av to lærere og sju foreldre, sier rektor Tiina Marttinen ved skolen Kariston i Lahti til NRK.

Metallbrua gikk fra en brygge til en annen, og vannet var rundt et par meter dypt. Det var en lokal guide som hadde gitt barna tillatelse til å oppholde seg på brua.

– Elevene ville ta bilder ved vannet og gikk derfor til en bru for å komme nærmere. Plutselig raste brua sammen og rundt ti unger falt i vannet, sier Marttinen.

– Diskutere hva vi skal gjøre videre

De voksne som hadde stått på land, skyndte seg til for å hjelpe. Det ble også ringt etter politi og ambulanse.

– En av barna slo armen sin. Hun ble undersøkt og fikk behandling. Alt i alt går det heldigvis bra med elevene, selv om det var svært kaldt i vannet.

Hun forteller at noen elever var redde, men at de stort sett reagerte rolig.

– Vi er svært glade for at det gikk så bra og at ingen er alvorlig skadet. Vi skal nå diskutere hva vi skal gjøre videre og finne ut hvordan dette kunne skje, sier Tiina Marttinen.

Elevene skal være på vei tilbake til Finland.

Politiet vil undersøke saken

Politiet i Tromsø bekrefter at de fikk melding om at brua kollapset og at en patrulje rykket ut til stedet.

– Elevene ble fraktet til LHL-klinikken i Skibotn der de fikk dusjet og varmet seg. Det lokale lensmannskontoret vil følge opp hva som skjedde med brua, sier operasjonsleder ved Troms politidistrikt.

Hendelsen skjedde torsdag formiddag.