NRK Meny
Normal

De gamle er fortsatt eldst - Så vidt!

Den gamle politimannen lever enda på stuntet fra Neiden, men har ikke mer enn en halvtimes forsprang.

Roger Dahl og Nina Skramstad

Roger Dahl og Nina Skramstad steller hundene i Neiden.

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Roger Dahl kom inn til Neiden II som førstemann klokken 12.21. Da hadde han brukt omtrent fem og en halv time fra Kirkenes, og var overrasket over hvor fort det hadde gått.

- Nå skal hundene få hvile i påskesola, det har de fortjent, sier Dahl til NRK.

Men noe mer om hans planer er det, som vanlig, ikke mulig å få ut av ham. Ja, bortsett fra standarsvaret da: - Det er fortsatt 400 kilometer til mål!

Gruer seg

Finnmarksløpet har på grunn av reindrifta måttet legge om løypetraseen til neste sjekkpunkt, Varangerbotn, i forhold til tidligere år.

– Der er det noen bratte parti jeg ikke ser fram til. Da jeg så dem på turen hit tenke jeg – Dæven, her blir det tungt, sier Dahl.

Tett i tet

Klokken 12.55 skriver Nina Skramstad seg inn på sjekkpunktet. Hun puster fortsatt Dahl i nakken - En drøy halvtime er ikke spesielt mye på dette tidspunktet i løpet.

Det er forsatt mange mil igjen, og bortsett fra en obligatorisk åtte timers hvil i Karasjok er kjørerne fri til å disponere løpet som de vil. Dermed kan Skramstad lede løpet rett og slett ved å stikke ut en halvtime før Dahl.

Hun kjører inn like ved Roger Dahl, og side om side jobber de to konkurrentene målbevisst med hvert sitt spann. Ikke et ord veksles mellom de to under arbeidet.

Nina Skramstad

Nina Skramstad kommer inn til Neiden i fantstisk vintervær!

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

Det er forsatt mange mil igjen, og bortsett fra en obligatorisk åtte timers hvil i Karasjok er kjørerne fri til å disponere løpet som de vil.

Dermed kan Skramstad lede løpet rett og slett ved å stikke ut en halvtime før Dahl. Når det skjer, vet bare kjørerne, og kanskje noen av handlerne.

Ved 14-tiden ankom både Trond Ørslien og Kjell Brennodden til sjekkpunktet i Neiden. I tillegg viser GPS-trackingen viser at Inger-Marie Haaland og Harald Tunheim er de to neste i sporet.

Spenningen er altså fortsatt til å ta og føle på - Vi gleder oss!

I tabellen nederst i saken ser du en oppdatert liste med ankomster og tider. Trykk F5 for å oppdatere.

Mer om Finnmarksløpet:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.