NRK Meny
Normal

Finn Arve Sørbøe inntar Chat Noir

Den kjente komikeren inntar Oslo-scenen 8. november med forestillinga «Kaddeva æ sa».

Finn Arve Sørbøe på Chat Noir

Finn Arve Sørbøe skal opptre med sin første forestilling på Chat Noir 8. november (Faksimilie fra Chat Noir sine nettsider).

Foto: Faksimile Chat Noir

I første omgang skal Tromsø-komikeren Finn Arve Sørbøe opptre med én forestilling på Chat Noir 8. november.

– Men jeg satser på å være så morsom at jeg blir invitert tilbake, sier han til NRK og humrer.

Sørbøe legger ikke skjul på at det er stas å skulle opptre på det landskjente teateret i Oslo.

– Absolutt. Jeg gleder meg veldig, det blir en spesiell opplevelse å opptre på Chat Noir, sier Sørbøe, og fortsetter:

– Jeg drar fordi jeg har lyst til å presentere meg utenfor Nord-Norges grenser med denne typen forestilling. Jeg har produsert «Kaddeva æ sa» selv, sammen med min regissør og kone Kristine Henriksen. Derfor er forestillinga et veldig personlig produkt. Det blir en herlig skrekkblandet fryd å presentere den på Chat Noir.

– Satser på at noen søringer finner veien

– Unn deg en skikkelig latterbombe med Finn Arve i storform. 13.000 har sett forestillinga hvor han fabulerer rundt temaet språk. Språk er rett og slett verdens mest betydningsfulle oppfinnelse. Hva var det første det snakkende mennesket sa? Ikke godt å vite. Men det andre var ganske sikkert; «Kaddeva æ sa», skriver Chat Noir på hjemmesidene sine.

Teateret lanserte nyheten om forestillinga torsdag.

På tross av at forestillinga er i Oslo, sier Sørbøe at han regner med at publikummet hovedsakelig vil bestå av nordlendinger.

– Men skulle det slumpe til at det kommer en og annen østlending, vil de helt klart forstå budskapet de også. Kanskje blir de invitert med av noen nordlendinger.

Skråblikk på språk

Forrige gang Sørbøe opptrådte med «Kaddeva æ sa» var i Nord-Norge for to og et halvt år siden.

– Forestillinga handler om språkets opprinnelse, rariteter og «fun facts». Den inneholder referanser som jeg mener er ganske allmenngyldige uansett om man kommer fra Bærum eller Hansnes. Den inneholder også noen små linker til Tromsø-dialektiske ord, men de har jeg til hensikt å beholde, sier han.

Som vanlig har Sørbøe med seg musikerne Tore Nedgård, Stein Medby og Kjetil Andreassen på "Kaddeva æ sa", som er den 24. i rekken.