NRK Meny
Normal

Fikk utmerkelse for «høykvalitets-multer» fra Finnmark

Multeprodusent fra Rolvsøy i Vest-Finnmark ble tildelt en av landets mest høysthengende utmerkelser for matprodusenter.

Matmerke

HEDRET: Det var Multa AS fra Rolvsøy i Finnmark, Smaken av Røros og Nortura Thulefjord i Målselv i Troms som i dag ble hedret med Spesialitet-garantien. Fra disse tre kommer produkter som singelfrosne multer, kreklingsirup og lammecarre.

Foto: Vidar Alfarnes/Landbruks- og matdepartementet

Multer fra Rolvsøy i Måsøy kommune ble denne helga innlemmet i Stiftelsen Matmerks oversikt over norske matprodusenter med ekstra høy kvalitet.

Fra før av er det kun to andre matprodusenter i Finnmark som har fått en slik utmerkelse.

Det var under en av Europas største matmesser at bedriften «Molta AS» fikk utmerkelsen.

– Det er stort for min bedrift og for multebær i Finnmark, sier Siss Heidi Hansen fra Gunnarnes i Måsøy kommune.

Årets multe

Multer er et populært bær i nord. Nå har multebær fra Måsøy kommune fått heder under matmessa Grühne Woche.

Foto: Gunvor Hoset

Fra Rolvsøya

De siste årene har hennes matprodukter fra Rolvsøya fått stadig større oppmerksomhet.

Men det var under matmessa Grühne Woche, eller Grønn Uke, at Stiftelsen Matmerk tildelte henne utmerkelsen Spesialitet-merket, noe som kun er delt ut til to andre matbedrifter i Finnmark, Nordlysmat i Alta og Varanger Vilt i Bugøynes.

Spesielle råvarer

Administrerende direktør i Stiftelsen Matmerk, Nina Sundqvist, sier Måsøy-bedriften med dette er oppe i eliten av norsk mat.

– Det krever at man kan dokumentere en spesiell råvare og at man har framstilt produktet med stort hjerte. Det må gjerne være en historie til. I sum så gir dette produktet smak som er over kategorien i sitt slag, sier hun.

Siss Heidi Hansen håper dette nå vil føre til økt omsetning og at de kan igangsette større virksomhet for multebær i Finnmark.