NRK Meny
Normal

Hundekjøper fikk melding fra Vålnes sin telefon etter at han forsvant

En hundekjøper fikk sms fra mobilen til Per Vålnes en dag før 50-åringen ble meldt savnet. På det tidspunktet var Vålnes allerede drept, mener politiet.

Balsfjord

Gården der Vålnes bodde i Balsfjord er gjennomsøkt av politiet.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Per Vålnes

Per Vålnes har vært savnet siden desember i fjor.

Foto: Sigmund Krøvel-Velle / NTB scanpix

Regionlensmann Andreas Nilsen leder etterforskningen i drapssaken, og har tidligere bekreftet overfor NRK at det har vært aktivitet på telefonen til Per Vålnes (50), etter det tidspunktet politiet antar at han ble drept.

– Det har vært kommunikasjon på mobilen, men jeg ønsker ikke kommentere omfanget eller innholdet i denne kommunikasjonen, sier Nilsen.

Etter det VG kjenner til var det en hundekjøper på Sunnmøre som mottok tekstmelding fra Vålnes sin telefon etter at han forsvant.

Vålnes hadde avtalt salg til denne personen før han forsvant, og den siste meldingen er trolig sendt etter at 50-åringen døde.

Hunden ble senere levert til Ålesund av en kamerat av avdøde. Vålnes og samboeren drev oppdrett av hunderasen Dogo Canaro.

Det var 1. desember i fjor at Vålnes sin 40-årige samboer meldte ham savnet. Den siste bekreftede observasjonen av Vålnes i live var på 50-årsfesten hans få dager tidligere.

Nå er både den 40 år gamle kvinnen og hennes nåværende samboer (39) varetektsfengslet, siktet for drap. Det er også en mannlig venn (41) av paret.

Politiet har fortalt at etterforskningen kan ta tid, og nå ber de pressen gi politiet arbeidsro i saken.