Fikk «regning» på 30 000 med forfall på valgdatoen: – Det er jo fryktreklame

Viste seg å være brosjyre fra Frp. – Det står veldig tydelig, svarer leder i Tromsø Frp.

frp reklame

10 966 kroner til eiendomsskatt, og 19 176 kroner til bompenger, var det man fikk beskjed om å betale i den fiktive regningen Frp sendte ut.

Foto: Privat

– Jeg hoppa jo i stolen da kona mi kom inn med posten. Så så jeg at forfallsdatoen var valgdatoen.

Bjørn-Harald Larssen var en av mange innbyggere i Tromsø som fikk en litt uvanlig «regning» i posten torsdag ettermiddag.

«Regningen» skulle vise seg å være en brosjyre fra Frp. Brosjyren ser helt lik ut som den typiske regningen man får i posten, men med «avgiftspartiene» som mottaker.

På brosjyren får man beskjed om å betale til sammen 30 000 kroner i eiendomsskatt og bompenger.

– Jeg synes det er en skrekkelighet uten like. Og jeg ser på meg selv som en oppegående person, men jeg tenker på alle eldre som får den i posten, og ikke skjønner hva det er med en gang. Det er simpelt, sier Larssen.

– Fryktreklame

Leder i Tromsø Frp og 2. kandidat til Stortinget Kristian P. Wilsgård sier dette er en helt legitim måte å dele ut brosjyrer på.

– Jeg forstår at folk som er uenig med budskapet reagerer, men det står veldig tydelig at dette er en brosjyre, og ikke en faktura, sier han til NRK.

frp reklame

Morten Rosberg var ikke begeistret da han til tross for klistremerket som reserverer han mot reklame, fikk denne i posten torsdag.

Foto: Privat

Han forklarer videre at de valgte å sende ut brosjyren med den hensikt å illustrere hva den enkelte innbygger i Tromsø kommune må betale dersom bomringene blir innført og eiendomsskatten blir slik den er i dag.

Det var flere innbyggere i Tromsø som reagerte sterkt på det dagens post hadde å by på. Blant dem, Morten Rosberg.

– Det er jo fryktreklame. Jeg krøllet det sammen og kastet det umiddelbart.

Han mener Frp prøver å skremme folk med hvor mye det koster å bo i Norge.

– Vi ønsket å sette oppmerksomheten på eiendomsskatten, sier Wilsgård.

– Teit, svarer Rosberg.