NRK Meny
Normal

Figenschau inn i idrettsstyret

– Jeg er veldig glad og fornøyd, ikke minst fordi jeg fikk så utrolig stor støtte, forteller Anne Berit Figenschau til NRK.

Anne Berit Figenschau

Anne Berit Figenschau har et brennende ønske om å gjøre noe bra for idretten i Norge.

Foto: NRK

Den tidligere byråden ble stemt inn som styremedlem i Norges Idrettsforbund på Idrettstinget søndag.

– Jeg fikk flest stemmer, og det var veldig hyggelig. De tre nordnorske idrettskretsene sto samlet om meg som kandidat. Når Nord-Norge står sammen er vi sterke, sier Figenschau energisk.

Energi av idrett

24. januar i år ble en helomvending for Figenschau, hvor hun trakk seg etter bråket i nominasjonsprosessen i Tromsø Høyre. I april fikk hun seg ny jobb som avdelingsdirektør i Skatt Nord, og nå er hun også en del av Idrettstinget.

– Det blir veldig mye jobb framover, men det har jeg klarert på hjemmebane. Dette er noe jeg virkelig brenner for, sier hun til NRK.

– Jeg kjenner at jeg har stor kapasitet til dette vervet. Jeg får så mye energi av å jobbe med idrett.

Jenter inn i sentrale roller

Figenschau har flere mål hun ønsker å få gjennomført. Forfall i idrett, jobbe målrettet mot at barn og ungdom kan holde på med idrett lengre. Hun mener også at det er for få og for dårlige idrettsanlegg, noe som må gjøres noe med.

– Jeg er også veldig opptatt av å få enda flere jenter inn i sentrale roller, både som trener og leder. Det er viktig, mener hun.

Gode minner fra idretten

Figenschau er oppvokst i idrettsbygden Bardu, og har selv erfart hvor viktig idrett er som samfunnsaktør.

– Jeg har bred erfaring innen idrett, både «på banen» og som trener for ungenes idrettslag. Jeg tenker det er viktig å gi noe tilbake, når idretten har betydd så mye for meg, sier hun.

Nå gleder idrettssjelen seg til å ta fatt på styrevervet på Idrettstinget.

– Jeg er spent på hvilket område jeg får ansvar for, og ikke minst få innsikt i hvilke utfordringer de ulike idrettslagene sliter med. Men dette blir bra, sier Figenschau til NRK.

Tom Tvedt

Tom Tvedt, tidligere fylkespolitiker i Rogaland, blir etter valgkomiteens innstilling nye idrettspresident.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Det nye styret

Norsk idrett har fått Tom Tvedt som ny president og et helt nytt idrettsstyre, men fotballpresident Yngve Hallén tapte valget.

Sammen med Tvedt ble Kristin Kloster Aasen og Oddvar Johan Jensen valgt som første- og annen visepresident, akkurat som valgkomiteen hadde foreslått.

Styremedlemmer ble Anne Berit Figenschau (Tromsø), Sondre Sande Gullord (NTNU, Trondheim), Marcela Bustos (Oslo), Sigbjørn Johnsen (Brumunddal), Guri Ramtoft (Nome), Vibecke Sørensen (Oslo) og Marit Roland Udnæs (Lillehammer).

Idrettsforbundets styre blir komplettert med en representant for de ansatte i tillegg til Norges to medlemmer i Det internasjonale olympiske komiteen (IOC), Gerhard Heiberg og Ole Einar Bjørndalen.