Feltvogn sklei av veien

En feltvogn med syv personer om bord havnet på taket i Målselv. Tre personer ble sendt til UNN i Tromsø.

Laster kart, vennligst vent...

– Det var en Mercedes-Benz feltvogn med tilhenger som fikk problemer og sklei av veien. Det var en høydeforskjell på fem meter fra veien og ned i grøfta, forteller oberstløytnant Ole Johan Skogmo til NRK.

Ulykken skjedde ved Rundhaug bru i Målselv i indre Troms, hvor militærøvelsen Rein 2 pågår, like før klokken 19.30 mandag kveld.

Det var én sersjant og seks vernepliktige i feltvogna da den havnet av veien og gikk rundt.

Én person ble fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø med ambulansehelikopter, mens to personer er sendt til UNN med vanlig ambulanse. De fire andre som var i bilen er fraktet til lokal lege for sjekk.

Skogmo sier det er for tidlig å si så mye om skadeomfanget, men ifølge han skal ingen være kritisk skadd.

Feltvognene har begrensninger for hvor fort det er lov å kjøre med så mange om bord. For en feltvogn med syv passasjerer og tilhenger uten brems, er fartsbegrensningen på 40 kilometer i timen, men det skal ha vært svært glatt på stedet.

– Både militærpoliti og sivilt politi etterforsker alltid denne type uhell. Ettersom det er snakk om personskade, er det sivilt politi som har hovedansvaret, forteller Skogmo.

– Foreløpig kan vi ikke si så mye om årsaken til ulykken, men det er vanskelige kjøreforhold på stedet, med glatt vei, sier operasjonsleder i politiet Rune Nilsen, til NRK.

Forsvaret har foreløpig ikke hatt flere uhell i forbindelse med Rein 2-øvelsen, men Ole Johan Skogmo utelukker ikke at mandagens ulykke får konsekvenser for den videre treningen.

– Som alltid når slike ting skjer må vi se om vi har lagt inn tilstrekkelig sikkerhetsmargin for øvelsen videre.

Mercedes feltvogn

MERCEDES: Det var en Mercedes-Benz feltvogn av denne typen som havnet av veien mandag kveld.

Foto: Stian Lysberg Solum / Forsvaret