Faren til mishandlet 13-åring: – Jeg blir lei meg når jeg leser disse kommentarene

Nå håper han folk kan vise mer hensyn på sosiale medier.

Kommentarer på Facebook

Faren reagerer på det som blir skrevet i kommentarfeltet på Facebook.

Foto: Skjermdump

Mandag ble det kjent at en 16-åring er dømt til 90 dagers fengsel, og 50 000 kroner i oppreisning til en 13-åring som ble grovt mishandlet av domfelte og tre andre ungdommer. Da han er for ung til å sone i fengsel, er straffutmålingen to års prøvetid og ett år med ungdomsoppfølging.

13-åringen fikk et tau festet rundt halsen mens ungdommene sa han måtte innrømme at han var homofil. Gutten ble også innesperret og urinert på i en vanntank.

Saken har fått stor oppmerksomhet etter den ble publisert på sosiale medier tirsdag morgen.

«Foreldresvikt»

Kommentarfeltet har fått faren til den fornærmede 13-åringen til å reagere.

– Jeg blir lei meg når jeg leser disse kommentarene. Både sønnen min som er fornærmet, og de som har gjort dette vil kunne lese det, sier faren til NRK.

Flere av kommentarene på Facebook rettes mot foreldrene, og det går igjen at de bør straffes for barnas handlinger.

Barn er stortsett et speilbilde av foreldrene. Tipper praten rundt bordet hjemme har inneholdt mye nedlatenheter, morsomheter og sarkasme rettet mot de som er annerledes. Takk til fri barneoppdragelse.

Kommentar fra Facebook

Nå ber han folk ta hensyn til begrepsbruk og holdninger som ytres på sosiale medier. Dette mener han gjelder både kommentarene som handler om den fornærmedes familier, og guttene som utførte handlingene.

– Selv om det ikke rettferdiggjør hva de har gjort, tror jeg ikke de har det så enkelt, de som har gjort dette heller, sier han.

Vil legge det bak seg

Faren tror det hele opprinnelig startet som en spøk som gikk ut av kontroll, og at ungdommene hadde hentet inspirasjon til ugjerningen på Youtube. Han mener også at tiltalte og hans medhjelpere hadde til hensikt å legge ut en video av ugjerningen.

– Det er helt klart at det var det som var tenkt, men heldigvis ble det stanset av faren til en av guttene, sier han.

De to hendelsene mot sønnen skjedde i juni og august i fjor. Foreldrene ble oppmerksomme på hva som hadde skjedd da gutten, etter den andre episoden, fortalte det til sin mor.

Faren sier sønnen nå ønsker å legge det bak seg.

– Han har fått god hjelp og ønsker å være ferdig med saken. Men det er ikke lett å si hvilke skader en slik opplevelse gjør med en ung gutt, sier han.