NRK Meny
Normal

Får stor tillitt –uansett om det blir nedrykk

Hovedtrener Rune Repvik har stor tillit både fra ledelse og spillere i Alta IF, uansett utfall på årets sesong.

Rune Repvik, hovedtrener Alta IF

Hovedtrener for Alta IF, Rune Repvik står ikke i faresonen, selv om herrelaget gjør det i 1.divisjon fotball. Han vil uansett beholde jobben.

Foto: Marte Lindi

Alta IF ligger under streken og trenger sårt poeng i de fire siste serierundene.

Uansett om det blir fortsatt 1. divisjonsspill eller Alta IF rykker ned til 2. divisjon neste sesong, nyter hovedtrener Rune Repvik stor tillit i klubben.

Fylkesvaraordfører Bente Haug i Finnmark

Leder i fotballgruppa Bente Haug slår fast at Rune Repvik fortsetter som trener så lenge han vil, uansett nedrykk.

Foto: Marte Lindi

– Det han har prestert så langt med et lag i første divisjon med de rammebetingelsene og de økonomiske forutsetningene Alta IF fotball hadde for denne sesongen, så har han prestert over det man allerede kunne forvente. Så vi vil fortsatt ha stor tillitt til Rune Repvik, også om vi skulle rykke ned, sier Bente Haug.

Lederen i fotballgruppa slår fast at Repvik fortsetter i jobben så lenge han vil. Hun tror derimot ikke at Alta IF vil være i faresonen for å rykke ned til 2. divisjon neste år.

– Det tror jeg ikke kommer til å skje, men han har stor tillitt og er en svært dyktig trener, sier Haug.

– Er trygg på tillitten

Repvik er i gang med trenerutdanning på høyeste UEFA-nivå, noe fotballedelsen mener bare styrker han for Alta IF som klubb.

Også blant spillerne nyter Repvik stor tillit i trenerrollen, ifølge kaptein Andreas Markussen.

– Den er udiskutabel, den tillitten der. Rune har gjort en fabelaktig jobb etter at han tok over i fjor med opprykk fra andre divisjon og så har han stått på i hele år for at vi skal være best mulig forberedt inn mot kampene, sier kapteinen på herrelaget til Alta IF.

Repvik mener selv det er viktig for ham som trener å øke sin kompetanse, og tror det kommer klubben også til gode. Og om det skulle bli et nedrykk tror han ikke tilliten fra klubben blir borte.

– Det tror jeg er helt uproblematisk. Jeg tror ikke klubben er så veldig kjent for å tenke i de banene hvis det skulle skje. Jeg har kontrakt til neste år og er veldig lysten på å utvikle dette laget. Vi fikk inn Bård Vegar i trenerteamet her for noen dager siden som skal være med å utvikle dette videre, så jeg er veldig trygg på at man har den tillitten man skal ha, sier Repvik.

(Saken fortsetter under bildet.)

Alta IF jubler i Finnmarkshallen

Alta IF kaptein Andreas Markussen (t.v.) jubler sammen med resten av laget etter en av sesongens seire i Finnmarkshallen. Nå håper de på en viktig tre-poenger mot Hødd søndag.

Foto: Rolf Jakobsen

Skjebnekamp på søndag

Alta IF ligger rett under nedrykksstreken i 1. divisjon, når det gjenstår fire serierunder.

Helgens hjemmekamp mot Hødd er derfor svært avgjørende, og betegnes som en skjebnekamp med tanke på videre spill i norges nest øverste divisjon.

Hovedtreneren i Alta IF er likevel optimist.

– Vi har det fortsatt i våre egne hender og kan avgjøre det selv. Jeg har i alle fall troen på at oddsen er veldig bra for at vi skal klare oss, sier trener Rune Repvik.

Har fortsatt tro på 1.divisjon

Både laget og treneren i Alta IF har troen på at de vil kunne redde seg i 1. divisjon til neste år. Om det blir tap mot Hødd, er det likevel håp i hengende snøre, mener treneren.

– Tre poeng vil selvfølgelig være viktig for å ikke bli hengende etter, så det er på mange måter en viktig kamp hvis man skal overleve, sier Repvik.

– Hvis vi ikke skulle vinne til helga så vil jo de tre siste kampene bli veldig viktig å vinne skal vi i det hele tatt skal ha håp, sier treneren.

Han støttes av kapteinen på laget Andreas Markussen, som sier anledningen mot Hødd er ypperlig for å ta poeng.

Kapteinen håper de kan gjenskape opplevelsen fra forrige hjemmekamp mot Mjøndalen der de vant, og sier følgende om stemninga i laget nå.

– Den er positiv og entusiastisk. Nå fikk vi riktignok en trøkk sist mot Sandefjord, men de har jo vist seg å være et kjempe godt lag og rykker opp helt fortjent, så da ble vi et par nummer for små. Vi har veldig troen på at vi skal få til ting, sier Andreas Markussen.

Kapteinen er enig med treneren om sjansene for neste sesong.

– Jeg tror og håper at vi i hvert fall havner over streken, og gjør vi det er det ikke så nøye om det er plass nummer tolv eller elleve, så lenge vi holder oss over streken, sier Markussen.