Får skryt av Lyon-trener

Ulrik Yttergård Jenssen (18) trener jevnlig med A-laget.

Ulrik Yttergård Jenssen

Ulrik Yttergård Jenssen stortrives i Lyon. Og får skryt etter å ha trent med A-laget.

Foto: Olympique Lyon

Tromsø-gutten Ulrik Yttergård Jenssen lever ut proffdrømmen i Lyon. 18-åringen nærmer seg gradvis målet om A-lagsspill i den franske storklubben. Han trener stadig oftere med A-laget. Og spiller fast midtstopper på reservelaget.

Den tidligere Fløya- og TIL-gutten får skryt av Gilles Rousset, som er assistenttrener på reservelaget i Lyon. Han har fulgt tromsøgutten tett siden han ble kjøpt av Lyon for snart to år siden.

Gilles Rousset

Gilles Rousset er meget godt fornøyd med utviklingen til Ulrik Yttergård Jenssen.

Foto: Olympique Lyon

– Det tok litt tid for Ulrik å tilpasse seg, men nå gjør han det veldig bra. Han utvikler seg hele tiden. Og gir alltid ett hundre prosent. Er alltid godt forberedt og veldig profesjonell, gjør sitt beste på hver trening, sier Rousset til NRK.

– Har Lyon fortsatt like stor tro på at Ulrik skal bli en etablert A-lagsspiller i Lyon?

– Det er det vi alle håper på. Og det var derfor vi signerte han. Men han er fortsatt ung, bare 18 år. Vi visste han ville bruke tid på å tilpasse seg. Nå skjønner han språket, han trener med A-laget jevnlig og klarer seg veldig bra. Vi ser at potensialet er stort. Og er veldig fornøyd med utviklingen hans her, sier Rousset.

– Kan det bli A-lagsdebut i første halvdel av 2015?

– Vi får se, det avhenger av hans videre utvikling. A-laget spiller ikke i Europa denne vinteren og derfor er det færre kamper. Men vi har en del spillere som skal delta i Afrikamesterskapet i januar. Da kan det åpne seg en mulighet, vi får se. Og om det ikke skjer denne sesongen, så er det bare én ting som gjelder: Jobbe hardt videre. For konkurransen er knallhard på A-lagsnivå, understreker Rousset.

Trener med A-laget jevnlig

Ulrik sjøl stortrives med tilværelsen – og er fornøyd med utviklingen.

– Jeg spiller fast på reservelaget. Og har fått trent en del med A-laget. Sportslig går det veldig bra, det er det ingen tvil om, sier Ulrik Yttergård Jenssen til NRK.

– Hvor mye har du trent med A-laget?

– Etter sommeren har det vært et par treninger i uka, så det har vært ganske ofte egentlig.

– Hvordan har det gått – er det stor nivåforskjell fra treningene med reservelaget?

– Jeg synes sjøl det har gått ganske bra, har også fått gode tilbakemeldinger. Det er gøy å få kjenne på nivået. Og forskjellen er veldig stor, men Lyon er jo et europeisk storlag, så nivået er veldig høyt. Det går fort. Tempoet på ballen enormt.

Ulrik-artikkel på Lyons hjemmeside

Tidligere denne uka publiserte Lyon en lengre artikkel om Ulrik Yttergård Jenssen på klubbens hjemmesider.

Der blir unggutten fra Tromsø spurt om sine inntrykk, hvordan han fikk beskjed om å trene med de store gutta, hva han synes om nivået på treningene, hvordan han ble tatt imot, prestasjonspresset ved å trene med de beste og til slutt ønsket om å få komme tilbake og trene mer med A-laget.

Artikkel om Yttergård Jenssen

Tidligere denne uka publiserte Lyon en lengre artikkel om Ulrik Yttergård Jenssen etter at han hadde trent med A-laget i landslagspausen. Ulrik spørres om sine inntrykk, hvordan han fikk beskjed om å trene med de store gutta, hva han synes om nivået på treningene, hvordan han ble tatt imot, prestasjonspresset ved å trene med de beste og til slutt ønsket om å få komme tilbake og trene mer med A-laget.

Foto: Screengrab fra Lyons hjemmeside

– Jeg håper jo selvsagt å få trene så mye som mulig med A-laget, sier Yttergård Jenssen.

– Nærmer det seg en debut på A-laget i kamp også snart, slik du vurderer det? Har du fått noen signaler der?

– Nei, det har ikke vært noe direkte snakk om det. Men før sesongstart sa treneren at dersom jeg gjør mine saker bra på reservelaget, og spiller bortimot fast der, så skal man se seg om etter et nytt mål etter jul. Hva det innebærer, det vet jeg ikke. Men det kan jo være at jeg får være enda mer med rundt A-laget, sier Yttergård Jenssen.

Hjem på juleferie

Men han stresser ikke det med A-lagsdebuten.

Artikkel om Yttergård Jenssen

Fra artikkelen på Lyons hjemmesider med bilder fra en A-lagstrening denne uka.

Foto: Screengrab fra Lyons hjemmeside

– Jag har selvsagt lyst til det. Og jobber hardt hver dag for å bli bedre. Og for å komme dit. Og det har jeg egentlig sagt helt fra starten av. At dersom jeg ikke hadde hatt et mål om å komme inn på A-laget, så hadde det ikke vært noen vits å dra. Men jeg er fortsatt bare 18 år, som jeg stresser ikke, sier lillebroren til Kaiserslautern-proffen Ruben Yttergård Jenssen.

Fortsatt har Ulrik drøyt halvannet år igjen av kontrakten. Og etter et tøft førsteår i Frankrike, stortrives han nå både i byen, klubben og hos den norske vertsfamilien han bor oss i Lyon.

– I starten var det skikkelig tøft. Alt var nytt, kulturen, språket. Men nå går det veldig bra. Jeg snakker greit fransk. Og bor hos Fredrik og Nina Skoglunn og deres hunder. Jeg trives veldig godt, sier Ulrik Yttergård Jenssen, som likevel ser fram til å komme hjem til Tromsø på juleferie.

– Jeg får noen dager hjemme. Og ser fram til det, slutter Ulrik Yttergård Jenssen.