NRK Meny
Normal

Lars Henrik (22) får drømmen oppfylt

28 år etter at faren ledet «Gutan» til den historiske cuptriumfen mot Lillestrøm på Ullevaal, får Lars Henrik Andreassen sin A-lagsdebut fra start for Tromsø IL.

22 år gamle Lars Henrik Andreassen spiller for første gang fra start for TIL.

22 år gamle Lars Henrik Andreassen spiller for første gang fra start for TIL.

22-åringen er vokst opp i TIL – som sønn av tidligere TIL-spiller og trener Arne «Pøsen» Andreassen.

Faren ledet TIL til cuptriumf som trener i 1986. I dag får Lars Henrik sin første kamp fra start, som midtstopper i 2. rundekampen mot Finnsnes på Finnsnes.

– Jeg gleder meg utrolig mye, sier Andreassen.

Debut som midtstopper

Han tenker ikke så mye på at debuten skjer mot klubben han spilte for i fjor. Det altoverskyggende er at drømmen går i oppfyllelse – drømmen om å få spille fra start for TIL i en obligatorisk kamp.

– Ja, det er et øyeblikk jeg har sett fram til utrolig lenge. Så jeg skal bare ta vare på øyeblikket, sier 22-åringen.

Han er egentlig midtbanespiller, men spiller midtstopper sammen med Jonas Johansen mot Finnsnes.

– Det er en utfordring jeg skal ta på strak arm. Spilletid er spilletid, sier Andreassen, som pådro seg en kneskade rett etter at kontrakten med TIL ble signert. Nå er han «fit for fight».

Sikker på seier

TIL-trener Steinar Nilsen garanterer Andreassen startplass mot Finnsnes.

– Ja, Lars Henrik og Remi (Johansen) starter. Det er viktig for oss å få begge de to i gang etter skader, sier Steinar Nilsen, som ikke frykter noen gjentakelse av nesten-ulykken i Narvik i 1. runde.

– Nei, jeg tror ikke det. Det var en veldig spesiell kamp i Narvik. I tillegg har vi spilt mot Finnsnes før i år, så vi vet akkurat hva som venter oss, sier Nilsen – og tenker på årets første treningskamp der TIL slo FIL 6-1 i Skarphallen etter tre mål av unggutten Mikael Norø Ingebrigtsen.

PS! TIL har møtt Finnsnes to ganger i cupen tidligere – begge ganger i 1. runde – begge gangene på Finnsnes. I 2011 vant TIL 6-3 med spillere som Ruben Yttergård Jenssen, Tore Reginiussen, Kara og Mustafa Abdelaoue på laget.
I 1992 vant TIL 2-0 etter mål av Ruben Bakke og Sigurd Rushfeldt.

Tromsø vant etter 16 straffer mot Mjølner

VIDEO: Tromsø fikk det tøft mot Narvik-laget Mjølner i første cuprunde. Se alle straffene her.