NRK Meny
Normal

Får Barn av Jorden Pris for andre gang

To Troms-damer får Barn av Jordens Pris for Haiti-innsats.

Barn av Jorden 2010

Representanter for Prosjekt Haiti i Honningsvåg. Fra venstre Nina Bønå, Jimmy Louis, Edwin Ceïde, Mediane Paulemond og Ingvill Konradsen Ceïde.

Foto: Morten B. Christensen

Ingvill Konradsen Ceïde og Ninå Bønå fra Finnsnes, nå bosatt i Tromsø, er for andre gang blitt tildelt Barn av Jordens Pris.

Utdeles på Nordkapp

Prisen er fra i år er økt til 150 000 kroner. Prisen blir utdelt på Nordkapp onsdag 9. juni, i nærvær av rundt 500 elever fra skolene på Magerøya.

Pengene vil bli brukt til å hjelpe barn som ble rammet av jordskjelvet på Haiti i januar.

Katastrofen tok livet av 230 000 mennesker, skadet minst like mange og gjorde 1,5 millioner hjemløse i dette fattige landet i Karibia.

  • Se video: Verden åpner pengesekken for Haiti.

    Video Verden åpner pengesekken for Haiti

Har hjulpet i 10 år

Ceïde og Bønå har hjulpet barn fra slumområdene i hovedstaden Port-au-Prince siden slutten av 1990-tallet.

Gjennom sitt Prosjekt Haiti har de, sammen med et økende antall lokale og norske medhjelpere, sørget for mat, medisiner, undervisning og trygghet for stadig flere barn på øya.

Arbeidet har vært drevet effektivt, for innsamlede midler.

Prosjektet fikk Barn av Jordens Pris første gang i 2004.

Barn av Jorden-relieffer

Disse kunstverkene danner utgangspunktet for det internasjonale humanitære prosjektet til Barn av Jorden. Relieffene står på Nordkapplatået.

Foto: Dag Christensen / Barn av Jorden

Nødhjelp til hundrevis

Etter jordskjelvet tidligere i år sørget Prosjekt Haiti for nødhjelp til hundrevis av overlevende som hadde mistet alt de eide.

På lengre sikt skal mange av barna iblant dem følges opp ved hjelp av det norske prosjektet, slik at de får en ny og god start i livet.

Barn av Jordens Pris for 2010 blir et viktig bidrag til dette arbeidet.

Fra Haiti til Nordkapp

To av barna som overlevde jordskjelvet – en gutt og en jente, begge 14 år gamle – kommer fra Haiti til Magerøya for å besøke de lokale skolene og være med på prisutdelingen på Nordkapp.

To artister fra Haiti som for tiden er i Norge, vil også være med og opptre.

  • Se video: Men barna var ikke foreldreløse
    Video nsps_upload_2010_3_18_11_6_29_996.jpg

Bak prisutdelingen 9. juni står stiftelsen Barn av Jorden. Stiftelsen har sitt utspring på Nordkapp etter en idé av forfatteren Simon Flem Devold.

Hvert år gir stiftelsen 150 000 kroner og en tilhørende statuett i bronse til en person eller gruppe som på overbevisende måte yter en innsats for å bedre vanskeligstilte barns livsvilkår et sted i verden. Årets utdeling er den 22. i rekken.