NRK Meny
Normal

Fant ikke bombe – skole åpner igjen

Politi og personell fra Tromsdalen videregående skole har gjennomgått skolebygget, og ikke funnet noe mistenkelig etter bombetrusselen.

Bombetrussel mot Tromsdalen videregående skole

Over 600 elever ble torsdag morgen evakuert etter en bombetrussel.

Foto: NRK

– Foreløpig har vi ikke lokalisert noe bombe der borte. Vi har gjennomgått skolen og hatt en visuell gjennomgang uten å finne noe, sier politistasjonssjef Morten Pettersen til NRK.

Bombetrusselen er dermed avblåst og skolen åpner igjen fredag.

Torsdag morgen ble det ringt inn en bombetrussel mot Tromsdalen videregående skole fra en telefonkiosk i Tromsø sentrum. Samtlige elever og ansatte ble evakuert og sendt hjem.

– Det var en konkret trussel på at det var en bombe på skolen og at den ville smelle om tre timer. Da vi fikk den meldingen hadde vi dialog med skolen, og valgte å avslutte skoledagen, forteller Pettersen.

Troms fylkeskommune har hatt møte i krisestaben, som har blitt løpende orientert om situasjonen. Hendelsen blir nå håndtert videre av fylkesutdanningssjefen, Tromsdalen videregående skole og politiet.

Har konkrete spor i saken

Stasjonssjefen sier det er viktig å ta slike trusler på alvor.

– Det er en totalvurdering av meldingen og konsekvensene dersom det skulle være riktig. Da er det potensiell fare for store skader.

Politiets etterforskning for å avdekke hvem som står bak trusselen fortsetter. Politiet har konkrete spor å gå etter i saken, men ønsker ikke å utdype disse nå.

– Klokka 08.33 i dag ble det ringt fra en telefonkiosk i sentrum, utover det ønsker jeg ikke å kommentere det vi har av opplysninger, sier Morten Pettersen.

– Kommer ofte nye trusler

Kort tid etter bombetrusselen mot Tromsdalen videregående skole, ble det lagt ut melding på appen Jodel om at det var en bombe på Breivika videregående skole. Politiet vurderte ikke meldingen som en reell trussel.

Det er mindre enn én uke siden skolene i Narvik ble rammet av bombetrussel via appen Jodel.

– Erfaringsmessig kommer det ofte nye trusler i kjølvannet av medieoppslag på denne type hendelser, sier Morten Pettersen.