Fant hodeløs reinskrott utenfor rådhuset

Ansatte i Porsanger kommune møtte et makabert syn da de kom på jobb onsdag morgen.

Halshugd reinskrott

I løpet av natta har noen plassert en halshugd og ille tilredt reinskrott ved Porsanger rådhus.

Foto: Bjørn Arne Johansen/Sagat

En skamfert og hodeløs reinskrott sto nemlig plassert i snøen utenfor rådhuset, skriver Sagat .

Reinen var stivfrossen, og hadde trolig stått der siden kvelden før, forteller assisterende rådmann Helge Nicolaisen til NRK.

– Det som møtte oss var en frossen reinsdyrskrott med avkappa hode, som sto plassert utafor rådhuset. Det sier seg sjøl at dette ikke er noe man ønsker å bli møtt med når man kommer på jobb om mårraen, sier Nicolaisen.

– Vet ikke hvordan den kom hit

Nicolaisen sier han ikke vil spekulere i hvordan eller hvorfor dyret har kommet seg til rådhuset.

– Vi vet jo ikke om det er ungdommer som ville gjøre en rampestrek, eller om noe annet ligger bak. Men som sagt syns vi ikke dette er noe særlig, og vi har oversendt saken til politiet, så får det være opp til dem å ta saken videre.

Rådmannen sier de ansatte ikke opplever saken som truende, men ubehagelig.

– Det ligger vel i sakens natur, når et dyr er stilt opp utenfor rådhuset med avkappa hode, så er det greit å få saken sjekka ut, sier Nicolaisen.

Kan være påkjørt rein

Ifølge NRK Sapmi har den samme hodeløse reinskrotten i lengre tid stått i veigrøfta i Skoganvarre, noen mil fra Lakselv sentrum.

Muligens kan det være en påkjørt rein, der eieren har tatt hodet for å dokumentere hendelsen, og deretter satt skrotten ved veien for å advare bilførere.

Reinskrotten er nå tatt i hende av reinpolitiet. Leder Per Valved sier de nå vil forsøke å få svar på hva reinen har dødd av.

Tiner og obduserer skrotten

– Vi tiner skrotten og så vil den undersøkes for å finne dødsårsaken. Det er ikke uvanlig å se slike skrotter langs veien når det er kaldt. Så er det kanskje noen som har funnet ut at de skal ha det litt artig med dette, sier Valved.

Er det trolig at det ligger en form for trussel bak hendelsen?

– Om det er noen som vil gi en form for signal, eller om det er tilfeldig at den er satt ved rådhuset, vet vi ikke. Det kan være at den er satt der for å få mest mulig fokus på rampestreken, men det er mulig vi aldri får svar på det, sier Valved.