NRK Meny
Normal

– Alle kjente smerten til mobbeofrene

– Dette er det viktigste toget som har gått i Kirkenes. Folk bryr seg masse om hverandre, sier initiativtaker, Hildegunn Antonsen.

Flere hundre støttet mobbeofre
Foto: Bernt Nilsen

Hun beskriver stemningen på torget i Kirkenes som magisk. Det kom 500 mennesker så de manglet minst 200 fakler forteller hun.

– Da jeg spurte de frammøtte om de hadde opplevd mobbing eller kjente noen som ble mobbet rakte sikkert 70 prosent opp hånda, sier Hildegunn Antonsen.

I Kirkenes var det Trine Lund (36)som fortalte om hvordan hun ble mobbet gjennom hele barneskolen.

– Folk var rørt og berørt, og vi sto rundt henne for å gi vår støtte, sier Antonsen. Hun mener slike historier er veldig viktig å få fram.

– Gammel som ung

Fakkeltog mot mobbing.

Mange ville vise de brydde seg om hverandre.

Foto: Jørn Inge Johansen

Senterpartipolitiker, Sandra Borch, tok initiativ til fakkeltoget i Tromsø. Rundt 500 møtte fram her. Dana Meknas, leder av Elevorganisasjonen i Troms, holdt appell. Hun poengterte at vi spør "går det bra" heller enn "hvordan har du det", fordi vi ikke egentlig ønsker å høre at folk har det tungt.

Sandra Borch

- Godt fornøyd med oppslutningen, sier Sandra Borch.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Jeg er så imponert over at så mange ble med i fakkeltoget i dag for dette kom på kort varsel. Det var gamle og unge og alle viste at de brydde seg, sier Sandra Borch til NRK.

Protesterer over hele landet

Under parolen «Nei til mobbing! Ja til handling!» har flere tusen engasjert seg i fakkeltogene som i ettermiddag ble arrangert over hele landet, blant annet i Oslo, Trondheim, Stavanger, Haugesund, Kristiansand, Tromsø, Kirkenes, Steinkjer og Flekkefjord.

I Oslo sa barneombud Anne Lindbo at det var viktig at barn blir trodd når de forteller om mobbing.

– Mange har fortalt oss deres historie om at de har blitt alvorlig mobbet på skolen, men ikke blitt trodd. Mitt budskap i dag er at lærere, politikere, alle må bry seg, og tro på barna, sa Lindbo.

Folk laget hjerte i snøen mot mobbing.

I Kirkenes laget de hjerter i snøen.

Foto: Bernt Nilsen