Etterlyser flere direktefly mellom utlandet og Nord-Norge

Nordlysturistene er allerede begynt å ankomme Nord-Norge. Sesongen varer lenger enn før, og nå etterlyser reiselivet flere direktefly mellom utlandet og Nord-Norge.

Nordlys over kveldshimmelen i Lofoten lørdag 8. oktober

Stadig flere reisende kommer til Nord-Norge for å oppleve dette synet. Nå etterlyser reiselivet flere flyruter til Nord-Norge fra utlandet.

Foto: Geir Svendsen

Utenlandske turister på jakt etter nordlyset har allerede begynt å innta Nord-Norge.

Sesongen for nordlysturisme varer lenger enn før, forteller reiselivet i landsdelen. Det skjer spesielt på grunn av at det asiatiske markedet også omfatter høsten. Nå etterlyser reiselivet flere flyruter direkte mellom utenlandske destinasjoner og Nord-Norge.

I dag må mange nordlysturister reise via Oslo eller Stokholm hvis de for eksempel skal til Tromsø.

– Jeg synes man kan være litt mer framsynt. At man satser på lang sikt, og viser at her er det potensiale for å se en vekst, sier direktør Poul-Henrik Remmer ved Scandic Ishavshotell i Tromsø.

Han tror flere direkteruter vil gi større etterspørsel etter nordlyset.

(Artikkelen fortsetter under)

Poul-Henrik Remmer

Direktør Poul-Henrik Remmer ved Scandic Ishavshotell i Tromsø.

Foto: Eirik Hind Sveen / NRK

– Hadde gjerne sett flere ruter

Nordnorsk Reiseliv markedsfører Nord-Norge som turistmål. De forteller at nordlysturistene kommer tidligere enn før. Nå etterlyser administrerende direktør Trond Øverås flere direktefly.

– Det er nok vurderinger som gjøres, men jeg hadde gjerne sett at de hadde satt opp flere ruter. Det hadde vært positivt for utviklingen, sier Øverås.

Flyselskapene merker nordlysturismen

Knut Morten Johansen

– Passasjerer kommer unna med ett stopp på veien til Tromsø, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Også hos flyselskapene merker de at nordlysturismen til Nord-Norge øker.

– Som en konsekvens av det, så opererer vi nå direkterute mellom Stokholm og Tromsø. Ruten har forbindelser til Chicago, Los Angeles og New York. Passasjerer kommer dermed unna med ett stopp på veien til Tromsø, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Selskapet ser at mange av passasjerene som reiser med disse rutene, er nettopp nordlysturister. Likevel mener Poul-Henrik Remmer ved Scandic Ishavshotell at ett stopp er ett stopp for mye.

– Passasjeren har ikke lyst til å være på en flyplass, men heller komme til den endelige destinasjonen. Å bruke to-tre timer på en transitt er ikke alltid noen god idé, sier Remmer.