Politiet har startet etterforskning etter skuterulykke

Politiet startet i dag etterforskningen av skuterulykken i Balsfjord. En mann i slutten av 20-årene ble tatt av snøskred og senere funnet omkommet søndag ettermiddag.

Snøskred

En person omkom i et snøskred på Brennmotinden i Balsfjord søndag.

Foto: Marita Andersen / NRK

– Det har vært tre skuterkjørere sammen i dette området. Det ble utløst et snøskred, og den ene ble tatt av skredet. De to andre sørget for at nødetatene ble varslet, og de kjørte for å hente hjelp for å begynne å grave ut kameraten fra skredet, sier politioverbetjent Katrine Grimnes ved Målselv lensmannskontor.

De to andre skuterførerne er ikke avhørt enda, ifølge Grimnes.

– Vi har snakket med pårørende, og innhentet informasjon fra politifolkene som var på stedet. Vi begynner å danne oss et ganske bra bilde over hendelsesforløpet, sier Grimnes til NRK.

Søndag ettermiddag gikk snøskredet på Brennmotinden ved Nordkjosbotn i Balsfjord kommune. Skuterføreren som ble tatt av skredet ble funnet 700 meter oppe i et svært bratt terreng. Han fikk førstehjelp på stedet, men ble senere erklært død på UNN i Tromsø.

– Ulovlig å kjøre i dette området

Grimnes forklarer at det ikke var lov å kjøre snøskuter i dette terrenget.

– Det er en del personer, som eier hytte i dette området som har dispensasjon til å kjøre til hyttene. Utover det er det ikke noe godkjent skuterløype i området, sier Grimnes.

Området hvor skredet gikk ligger i nærheten av Storvatnet, som ligger innenfor Lyngsalpene landskapsvernområde. Ifølge politioverbetjenten er det mange hytter rundt dette vannet, og et større fjellparti nordøst for området der ulykken skjedde.

– Det viktigste for oss er å kommunisere ut den faren personer utsetter seg for med å kjøre i fjellet nå. Det er fortsatt en faregrad tre, som betyr betydelig snøskredfare. Det skal ikke mye til før skred blir utløst.

Fortsetter med etterforskning

Politioverbetjent Katrine Grimnes forteller at politiet vil fortsette med etterforskningen.

– Vi skal avhøre de to andre skuterførerne, og snakke med en del andre folk som var i området. Slik at vi kan si med sikkerhet hvilket område de har vært i, og omstendighetene rundt det som skjedde.

Politiet har mandag ettermiddag frigitt navnet på personen som omkom i ulykken. Det var 26 år gamle Tom Erik Brynlund fra Nordkjsobotn. De pårørende er varslet.