Espejord må opereres, TIL får FC København-hjelp i spissjakt

U21-landslagsspiss Runar Espejord (21) må gjennom en ankeloperasjon. TIL bruker FC København-avtalen for å finne en erstatter i høst.

Runar Espejord

Runar Espejord, her under en fotoseanse på Alfheim for en drøy måned siden, skal opereres i sin høyre ankel i neste uke. Han skadet seg i en U21-kamp mot Portugal 24. mars. Og kan i verste fall miste hele sesongen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Tromsø ILs U21-landslagsspiss spiller definitivt ikke fotball på denne siden av fotballferien.

– Han skal opereres på tirsdag, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen til NRK.

Espejord kan i verste fall miste hele sesongen. Han har vært til undersøkelse i Oslo, og skal nå under kniven.

– Etter inngrepet på tirsdag, kan vi si mer om hvor lenge Runar vil være ute. Men vi har et godt håp om at han skal bidra i løpet av høstsesongen, sier manuell terapeut André Fagerborg til NRK.

Vuk også et stykke unna

Espejord har ikke spilt et eneste minutt seriefotball for TIL i år etter at han skadet ankelen i en U21-landskamp mot Portugal 24. mars. I tillegg har nyinnkjøpte Slobodan Vuk (27) også slitt med en lei strekk på baksiden av låret de siste ukene.

Sloveneren slo den opp i innhoppet borte mot Odd 17. april, og er fortsatt langt unna å være klarert for spill på A-laget.

Svein Morten Johansen, sportssjef TIL

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen er på besøk hos FC København.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Det betyr at TIL nå jobber for å få inn en spissløsning til høstsesongen. Og den jobben har blant annet pågått i København de siste dagene.

Ser etter spiss via FC København

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen og assistenttrener Lars Petter Andressen er for tiden på besøk hos FC København. I dag skal duoen møte Ståle Solbakken på treningsfeltet.

– Når vi skrev avtalen med Tom Høgli med FCK, bestemte vi oss for å dra ned nå før de tar ferie – for å effektuere den delen av avtalen der vi skal kunne bruke FCKs nettverk og scouting-system, sier Svein-Morten Johansen til NRK.

– Så nå bruker dere dette til blant annet å se etter en spiss til høsten?

– Ja, vi bruker FCKs nettverk for å se om det er caser de har sett på eller ser på som kan være interessante for oss, sier Johansen.

Oppholdet i FCK er over fredag ettermiddag.