NRK Meny
Normal

Er han Norges yngste partileder?

Markus Gabrielsen (19) ble i helga valgt til ny leder i Karlsøy Arbeiderparti.

Markus Gabrielsen, partileder i Karlsøy Ap

Vannøyværingen Markus Gabrielsen blir leder for vel 50 medlemmer i Karlsøy Ap.

Foto: Karlsøy Ap

Gabrielsen ble i helgen valgt ved akklamasjon som ny partileder i Karlsøy AP, og erstatter mangeårig leder Elisabeth Johansen.

– For meg er det flott at Karlsøy AP velger å satse så ungt som de gjør. Lista vår bærer også preg av mange unge folk, noe som viser at vi er i ferd med få et generasjonsskifte for fremtiden. Jeg gleder meg, sier Gabrielsen.

Karlsøy kommune i Troms består utelukkende av øyer og deler av øyer, totalt cirka 600 i tallet. Den nyvalgte lederen har derfor spesielt en hjertesak for de vel 2200 innbyggerne:

– Vi må få Langsundforbindelsen på plass slik at hele Reinøya og Ringvassøya bli knyttet til Tromsø-området. Da blir dette en god bo- og arbeidsregion. I tillegg vil fiskeindustrien vår, som omsetter for cirka 1,5 milliarder i året, nyte godt av dette. Derfor håper og tror jeg at tiden nå er kommet for å få denne forbindelsen på plass.

Arvelig belastet

19-åringen er ikke ukjent med politikk. Faren, Bent Gabrielsen, var ordfører i kommunen fra 2007 til 2011.

– Er du gammel nok for oppgaven?

– Det mener jeg. Jeg har erfaring både som politisk nestleder i Tromsø AUF og fra Karlsøy AUF, sier 19-åringen.

Trenden med unge politikere i maktposisjoner forsetter dermed i Troms. Fra før har Karlsøy AP nominert 33 år gamle Eskild Johansen som ordførerkandidat for kommunepartiet. I tillegg har Tromsø Høyre satt en 23 åring på topp som ordførerkandidat i Tromsø.