Hjemmeåpningen på Alfheim mot Start endte 0-0.

• 93: Der blåser dommeren for sluttsignalet på Alfheim. Det ender 0-0.
  • 90: Det blir lagt til tre tilllegsminutter på Alfheim.
  • 87: «Heia TIL» runger på Alfheim, og publikum vil ha Tromsø framover.
  • 85: Bytte Start. Espen Hoff går ut, og inn kommer Andreas Hollingsen.
  • 81: Tilskuertallet på Alfheim i dag er på 4241.
  • 80: Sjanse. TIL får frispark på kanten av 16-meteren. Sigurdarson skyter, men desverre stryker skuddet stolpen og går utenfor.
  • 79: Bytte TIL. TILs tredje og siste bytte for dagen. Skadde Lehne Olsen tatt av. Inn kommer Runar Espejord. Kan den målfarlige spissen komme inn å bidra til scoring?
  • 77: Lehne Olsen tester skuddfoten far 25 meters hold, men skuddet går til venstre for mål. TIL-spissen ser ut til å pådra seg en skade i skuddforsøket, og signaliserer at han må ut.
  • 73: Bytte TIL. Publikumms-yndling Mikael Norø Ingenbrigtsen byttes inn til store jubel på Alfheim. Ut går Magnus Andersen,
  • 72: Alfheim-publikummet roper på straffe når Sigurdarson går ned i feltet. Dommeren vinker spillet videre.
  • 64: Bytte Start. Og det blir det siste Idemokon foretar seg. Inn kommer Sigurdsen.
  • 62: Starts Idemokon kommer til avslutning fra drøye 14 meter, men skuddet går rett på TIL-keeper Kongshavn, som enkelt holder ballen i fast grep.
  • 60 min: Bytte TIL. Unggutt Gundersen entrer banen,og ut går Hans Norbye.
  • 57: ! Sjanse. Lehne Olsen kommer seg fri på høyre-siden,og får slått farlig inn foran mål. Gjermund Åsen jager innlegget i boksen, men er akkurat for sen. Hadde trønderen hatt ett skonummer større hadde TIL vært i ledelsen der.
  • 55: Starts spiss Idemokon kommer til avslutning fra drøye 6 meter. Men skuddet er elendig, og går til side for mål. Hjemmepublikummets spydige rop: "du skulle ha skutt" oppsumerer forsøket til spissen.
  • 50: Aron Sigurdarson skjerer inn fra venstre, og forsøker en avslutning fra 16 meter. Skuddet går rett i midtstoper Vikstøl, og Start får rensket unna.
  • 46: Andre omgang. Der er vi i gang igjen på Alfheim. Ingen av lagene har foretatt noen bytter i pausen.
  • 45: PAUSE. Da går lagene til pause på Alfheim. En stor sjanse til hvert lag, men fortsatt ingen mål, er fasiten til hvilen. Ellers er det lite som varmer fotballhjerter på kalde Alfheim.
  • 41: ! Stor mulighet for Start. En godt slått corner fra Rasmussen finner hodet til Heikkila på fem meter, men headingen går i tverliggeren og over. Den hadde ikke Kongshavn tatt hadde headingen på mål
  • 37: Brukbar mulighet på firspark for gjestene. Men Rasmussens skudd fra drøye 25 meter blir reddet av Kongshavn.
  • 36: Gjermund Åsen får avsluttet fra 16 meter, men treffet på ballen er alt for svakt, og ballen nærmest triller inn til Opdal i Start-målet. Der burde trønderen gjort det bedre.
  • 30: Sett bort i fra et par susende skitaklinger, er det lite som skjer på Alfheim nå.
  • 22 : Begge lag sliter litt med å få i gang spillet på Alfheim nå.
  • 17 : TILs nye stjerneskudd Aron Sigurdarson tester skuddfoten fra distanse, og får Alfheim-publikummet opp av setene. Men skuddet er ikke nevneverdig farlig, og går til side for mål.
  • 10 : TIL har vært det førende laget de 10 første minuttene, men enn så lenge står 0-0 på Alfheim.
  • 4 : ! Kampens første mulighet. Åsen med et farlig skudd fra høyre, men Opdal får akkurat slått til hjørnespark.
  • 1 Start med en farlig dødball fra høyre, men Tromsø får rensket unna.
  • 1. min: Da er vi i gang på Alfheim. Oransje ball brukes for annledningen, på en snøkledd gressmatte.

TILs lag: 4-4-1-1

Taksdal Kongshavn - Norbye, Wangberg, Ødegaard, Nilsen - Andersen, Landu Landu, Johansen, Sigurdarson - Åsen - Lehne Olsen.

På benken: Lonaric, Norø Ingebrigtsen, Maurstad Gundseren, Gamst Pedersen,Espejord, Antonsen og Jakobsson.

Starts lag: 4-4-1-1

Opdal - Skogmo, Heikkila, Vikstøl, Robstad - Wichne, Kristjansson, Ajer, Rasmussen - Hoff - Idemokon.

På benken: McDermott, De John, Aase, Hollingen og Sigurdsen.

Nykommer Aron Sigurdarson (22) hadde en forrykende eliteserie-debut i serieåpningen borte mot Molde.

Vingen holdt til tider lekestue med Molde-forsvaret, og toppet det hele med et vakkert solo-mål. Det sikret «Gutan» et sterkt bortepoeng i rosenes by.

Sigurdason håper å fortsette storspillet i sin hjemmedebut, når Start gjester Alfheim i kveld.

- Jeg gleder meg selvfølgelig veldig mye til å spille foran hjemme-supporterne her i Tromsø. Jeg kan nesten ikke vente, sier en spent Aron Sigurdarson til NRK.

Er du nå klar for å vise hjemmepublikkummet hva du kan gjøre?

Ja, klart vil jeg det. Jeg håper på å spille bra foran hjemme-supporterne, og håper å score mål og lage målgivende pasninger. Det er det jeg vil gjøre, sier Islendingen til NRK.

Aron S

Aron Sigurdarson er veldig klar for sin hjemmedebut på Alfheim.

Ikke tatt ut i landslagstroppen

I formiddag ble det klart at Aron Sigurdarson ikke ble tatt ut i Islands landslagstropp til privatlandskampene mot Danmark og Hellas, som spilles i påsken.

På tross av imponerende spill mot Molde, og mål i landlagsdebuten for Island, fant altså ikke landslagssjefene Lars Lagerbäck og Heimir Hallgrimsson plass til 22-åringen denne gang.

Men Hallgrimsson hadde flere lovord å komme med om Sigurdarson etter uttaket i formiddag.

Han gjorde det veldig bra i USA (forrige landskamp), og han er en spennende spiller. Han har også startet veldig bra i Norge. Sett ut i fra første kampen hans for Tromsø, kan han gjøre store framskritt på kort tid, sa landslagsjefen til Islandsk presse etter uttaket.

Gamst klar for «comebacket»

Etter å slitt med en muskelskade i låret den siste tiden, melder Morten Gamst Pedersen (34) seg klar til kampen mot Start.

Det kan bety at Alfheim-publikummet får et gjennsyn med «Gamsten» i TIL-drakt drøye 11 og et halvt år siden sist.

Han siste kamp for TIL på Alfheim var i 2-1-seieren mot Stabæk 8. august 2004.

Ja, jeg håper jo på spilletid. Jeg har hatt en fin treningsuke, så det godt å kunne fått være med å bidra på banen å ikke bare være med for å se, sier Gamst til NRK.

Hvordan blir det å komme uttpå Alfheim-matten igjen ikled TIL-drakt etter så mange år?

Det å få TIL-drakten over hodet igjen det blir kjekt det. Så er jo stadion og alt litt annerledes siden sist man spilte her. Jeg gleder meg veldig, det blir kjekt, sier 34-åringen til NRK.