Endelig skal Hamida debutere på Den Norske Opera

En av de store drømmene til Hamida Kristoffersen går i oppfyllelse når sopranen fra Bjarkøy synger i den verdensberømte «Carmen».

Hamida Kristoffersen

27 år gamle Hamida Kristoffersen synger rollen som Micaëla i den verdensberømte operaen Carmen.

Foto: Erik Berg

– Jeg gleder meg noe voldsomt! Det er et fantastisk lokale med en fantastisk akustikk, sier Hamida Kristoffersen til NRK.

27-åringen fra Bjarkøy er spådd en lysende framtid på operascenen, og snart tar hun nok et steg på karrierestigen.

Fredag debuterer hun på Den Norske Opera i Oslo, i den verdensberømte operaen «Carmen». Der synger hun rollen som Micaëla - Don Josés eks-kjæreste. Trolig var det hennes innsats i Dronning Sonja Musikkonkurranse i 2013 som sikret henne oppdraget.

– Jeg fikk rollen like etter konkurransen, så det var nok den som fikk ballen til rulle, forteller Kristoffersen til NRK.

Drømmer om Madame Butterfly

Hamida Kristoffersen vokste opp på Bjarkøy nord for Harstad. Etterhvert gikk turen til studier ved Musikkonservatoriet i Tromsø, hvor hun i 2014 fullførte mastergraden.

22 år gammel sang hun rollen som Musemor i familieoperaen «Teskjekjerringa» som Prinsesse Pompadur med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Året etter rolledebuterte som Mimí i «La Boheme» med samme orkester.

Siden i fjor har hun vært praktikant ved operaen i Zürich. Nå er det altså «Carmen» ved Den Norske Opera som står for tur.

– En slik mulighet har mye å si for min videre karriere. Gjør jeg det bra der, kan jeg få mange nye roller i tiden som kommer, sier Kristoffersen.

– Hva er drømmerollen, da?

Hmmm, det er et veldig vanskelig spørsmål. Det er nok Puccinis Madama Butterfly eller Desdemona i «Verdis Otello». Men det er langt frem i tid, altså.

Carmen

Den Norske Opera har høstpremiere på Carmen 2. oktober. Katarina Bradic synger Carmen, mens Don José synges av Dmytro Popov.

Foto: Erik Berg