NRK Meny
Normal

En fantastisk opplevelse

Det var en glad vinner av offroadfinnmarks to-dagersritt, som mandag formiddag mottok sin velfortjente premie i Kunnskapsparken Alta; en splitter ny offroad-sykkel.

Lars Erlandsen

Fornøyd vinner.

Foto: Origo v/Hege E. Johansen / NRK

Lars Erlandsen fra Kirkenes brukte til sammen 6 timer og 47 minutter på sin ferd fra prologstart i Kåfjord i Alta til Haldde lørdag, og videre ut fra søndagens rittstart ved Gakori skole, fram til Sørstraumen.

– Dette var virkelig artig. Vi hadde en utrolig fin tur langs en trasé som åpner for en fantastisk naturopplevelse, smiler Erlandsen entusiastisk, og innrømmer at mange av nedkjøringene var i overkant «friske» for en mosjonist som han.

Tapte tid i bakkene

– Jeg tapte nok en del tid i bakkene, som er teknisk krevende med bratte skråninger og mye stein , men klarte å hente meg inn på asfaltstrekkene, forklarer rytteren, som fra før kun har trent langs landeveien og som kjøpte seg sin første offroad-sykkel for knappe to uker siden.


– Dette ga helt klart mersmak. Å sykle offroad og landevei er to vidt forskjellige ting. Du kommer deg ut i naturen på en helt annen måte når du sykler i terrenget. Vi hadde en flott tur over fjellet.

Kommer du til å delta til neste år?

– Det skal jeg ikke banne på, men du skal ikke se bort fra at man blir med igjen en eller annen gang, ler Erlandsen fornøyd.

Følger rittet videre

Han kommer selvsagt til å følge utviklingen i rittet videre. Nå tror han riktignok ikke at Jon Petter Harila og Kjetil Johansen vil gå av med seieren, men han håper likevel at Vadsø-teamet gjør det bra under offroadfinnmark.

– De er to spreke karer som kommer til å overraske tror jeg. Særlig Kjetil er god og har vunnet mye før. Ut over det håper jeg at man lykkes videre med dette arrangementet. Å delta er definitivt noe jeg kommer til å anbefale andre til å gjøre, avrunder han.


Øystein Stakkevold kom inn som nummer to på to-dagers offroadfinnmark, bare sekunder etter førstemann fra Lars Erlandsen fra Kirkenes.