NRK Meny
Normal

Ella (5) skal hjelpe fattige barn

I september i fjor kom Ella Henriksen Myrvoll til ordføreren med en idé. Nå blir den virkelighet.

Ella (5)

Ella (5) får oppkalt lekekassen etter seg.

Foto: Eskil Mehren / NRK

– Det er sånn at jeg hadde en ide, som alle kan være med på, og som er spesielt laget for de fattige, sier Ella Myrvoll Henriksen.

Forslaget var å samle inn leker som ikke lenger brukes, og levere dem inn til biblioteket slik at andre kan få glede av dem.

Ella tok med seg forslaget til ordfører Jens Johan Hjort lyttepost på rådhuset i Tromsø.

Ella (5) møtte ordføreren i Tromsø for å få ønsket om en lekekasse på biblioteket realisert

Ellas Lekekasse blir snart realisert.

Blir virkelighet

Og ordføreren falt pladask for femåringen.

– Å gi leker som barn ikke bruker, til dem som trenger det er en fantastisk idé. Det slo meg at vi på denne måten kan sørge for at noen som trenger leker kan få det, sier Hjort.

Nå blir ideen virkelighet. Ellas lekekasse skal stå på biblioteket så fort som mulig. Men allerede nå kan barn levere inn de lekene de ikke bruker lenger.

– Vi har også fått god hjelp fra bilbioteket til å få dette til. Det er viktig at det er leker av god kvalitet, som man med god samvittighet kan gi til andre, sier Hjort.

Flere fattige barn

Nye tall fra SSB viser at det er en kraftig økning av antall barn og unge under 18 år som lever i fattigdom. Mens det i 2011 var 73 900 barn og unge var det i 2012 78 200 barn. Det er innvandrerbarn som står for nesten hele økningen, og spesielt ser man at blant somaliske barn lever 70 prosent i fattigdom.

Jens Johan Hjort tror barna har glede av å hjelpe andre.

– Jeg tror barn som Ella har glede av at barn kan bruke lekene deres, så lekene slipper å bli liggende.