NRK Meny
Normal

Eldre ektepar kjørte vinglete og midt i veien i åtte til ti mil

– Vi priser oss lykkelig over at alt gikk bra. Bilistene bak paret og i motgående kjørefelt satt og gispet, sier politiet.

Laster kart, vennligst vent...

Et eldre ektepar kjørte svært vinglete på E6 og E10 inn mot Harstad i ettermiddag. Politiet stoppet bilistene ved Tjeldsundbrua, i krysset der E10 og riksvei 83 møtes.

Tirsdag ettermiddag fikk politiet i Harstad flere meldinger om vinglete kjøring på E6 og E10 mot Harstad, og rykket ut.

Da politiet fikk stanset den aktuelle bilen, viste det seg at et eldre ektepar satt inni.

– Mannen erkjente å ha kjørt vinglete og midt på veien. Grunnen var at kona hadde blitt veldig redd og kjeftet når han kjørte ut mot kantstripa, derfor la mannen seg heller langt inn mot midten. Bilen var også ofte over i det motgående kjørefeltet, forteller Anne Karlsen, operasjonsleder i Midtre Hålogaland, til NRK.

Ifølge Karlsen kjørte paret slik i åtte til ti mil.

– Det er en betydelig lengde, paret utgjorde en stor fare i trafikken. Dette skjedde også på veldig trafikkerte veier, så vi priser oss lykkelig over at alt gikk bra. Hendelsen opplevdes som skremmende for bilistene bak og i motgående kjørefelt – de satt og gispet, sier Karlsen.

Ga paret klar beskjed

Politiet stoppet paret ved Tjeldsundbrua, i krysset der E10 og riksvei 83 møtes.

Mannen får et forelegg etter hendelsen.

– Vi ga begge klar beskjed om å rette seg etter det som er normal oppførsel i trafikken. Mannen ble bedt om å konsentrere seg om kjøringen, mens kona ble bedt om å ti stille mens mannen kjørte, sier Karlsen.

Hun forteller at politiet i Midtre Hålogaland ofte får meldinger om vinglete kjøring, men at det sjelden skjer over så lange avstander som i dag.