NRK Meny
Normal

OL-jobb en ekstremsport

Det siste halvåret har inneholdt mye bråk både innad og utad i selskapet Tromsø 2018. Nå er det tre måneder til Stortinget avgjør om det blir et OL i Norge.

Roger Ingebrigtsen

Strategi- og kommunikasjonssjef i Tromsø 2018, Roger Ingebrigtsen, er spent på utfallet i oktober.

Foto: Bodil Kanebog / NRK

Det blir noen pirrende måneder for strategi- og kommunikasjonssjef Roger Ingebrigtsen og resten av selskapet.

Vinner-resepten

- Jeg synes arbeidet har gått som å kjøre utfor en bratt slalåmbakke. Man skal igjennom mange porter, og noen ganger kjører man feil. Det viktigste er ikke hvordan hver enkelt port passeres, men om vi har vinner-resepten når vi kommer i mål.

Roger Ingebrigtsen legger ikke skjul på at det har vært noen tøffe måneder i vinter. Det var flere saker som absolutt ikke var til Tromsø 2018s fordel.

Blant annet dokumentaren "Bak lukkede dører" der arbeidet frem mot valget av søkerby i Norge skulle avgjøres. I tillegg ble det kjent at selskapet hadde et nært samarbeid med tidligere straffedømt, Rune Brynhildsen.

Står ikke om liv eller død

Det gjenstår noen spennende måneder - og ikke minst en nervepirrende avgjørelse om kort tid.

- Jeg er spent, men jeg er mer nervøs for hvordan man skal klare å snike til seg en frikveld i ny og ne. Det blir mye jobb fremover nå, smiler Ingebrigtsen.

Når oktober kommer og avgjørelsen faller er det ingen vei tilbake.

- Så lenge vi har gjort alt vi kan skal vi klare å leve med valget Stortinget tar. Hvis vi får et negativt svar blir vi selvfølgelig skuffa, men står det ikke akkurat om liv eller død.

Jobben fremover

Om Roger Ingebrigtsen står uten jobb om tre måneder tenker han minst på akkurat nå. Frem mot den avgjørende dagen hvor det står statsgaranti på Ingebrigtsens kalender skal det jobbes. Hardt.

- Vi må bruke sommeren og høsten til å snakke med flest mulig mennesker i hele Norge, og særlig med de som skal ta valget til slutt. Det gjelder statsråder, stortingsrepresentanter og andre som har innflytelse.

Nå er det viktig at budsjettet Tromsø 2018 har lagt frem for et OL om ti år stemmer.

- Det er viktig at det ikke er store avvik på hva vi er kommet frem til budsjettmessig. I tillegg må vi overbevise politikerne at et OL i Tromsø er mye mer enn en 16-dagers idrettsfest, men at det kan løfte hele Nord-Norge frem mot 2018.

Skulle droppet dokumentaren

Ingebrigtsen liker ikke å være etterpåklok med tanke på bråket i vinter. Likevel er det mye som kunne vært gjort annerledes.

- Vi kunne selvsagt snakka mye om hvor lurt det var å stille opp i dokumentaren i NRK. Jeg tror ikke det var det smarteste vi har gjort. Det er ikke lett å ha med et TV-team inn i de innerste rom, med de innerste tanker, i en komplisert prosess. Samtidig var vi åpen om hvordan vi jobba.

Galskap

Tanken om et OL i Tromsø har til tider vært betegna som rein, skjær galskap. Det liker strategi- og kommunikasjonssjefen.

- Hver gang noen har lansert en stor idé i Nord-Norge så har det vært en sprø idé. Det er gjennom de sprøe tankene at landsdelen utvikler seg. Uten de menneskene som kommer med disse ideene stopper landsdelen opp.

Angrer ikke

Angra har ikke Roger Ingebrigtsen gjort, at han påtok seg jobben i OL-selskapet, men det har vært mange tunge dager.

- Til tider har jeg virkelig følt at vi har jobba i motgang og lurt på; "hva i all verden er det vi gjør feil"? Etter hvert er jeg blitt immun mot det å bli kalt idiot og at vi ikke forstår. Jeg tenker som så at vi gjør det vi kan, og så får vi se i midten av oktober om det er godt nok.