NRK Meny
Normal

– Jeg så vel ut som en avskyelig snømann

Reporter Øystein Antonsen har aldri opplevd så dårlig vær i hjembygda Skjervøy som da han rapporterte om uværet tirsdag kveld.

Øystein Antonsen

Øystein Antonsen sto midt i blesten da han rapporterte på Kveldsnytt.

Foto: Marita Andersen / NRK

– Da jeg skulle på lufta på Kveldsnytt var vinden så sterk at vi var redde for å åpne bildørene, fordi vi fryktet de skulle vrenge seg. Jeg vet ikke hvor mye folk fikk med seg, jeg så vel mer ut som en avskyelig snømann der jeg sto, sier Øystein Antonsen.

Se innslaget fra kveldsnytt her:

Reporter Øystein Antonsen, fra Skjervøy.

I går kveld rykket Øystein, som har mer enn 30 års fartstid som reporter, ut sammen med fotograf Marita Andersen til Nord-Troms.

Meteorologisk institutt hadde utstedt OBS-varsel for Troms og Vest-Finnmark tirsdag kveld. Svert sterk vind og nedbør skapte utfordringer flere steder i landsdelen.

Stengte brua til øya

Mange veier og fergesamband ble stengt på grunn av været. Hurtigruta MS Nord-Norge måtte snu i full orkan på Lopphavet. Passasjeren ble beordret til å ligge eller sitte på gulvet på veien inn til Hammerfest.

I Skjervøy kommune ble fergene til Arnøya og Laukøya innstilt, selve Skjervøy ble også isolert i en periode på et par timer da brua over til øya ble stengt.

Mesta fryktet for sikkerheten, da biler ble blåst inn i rekkverket. Øystein ble værfast på øya over natta.

Aldri opplevd slik vind

– Vi prøvde å kjøre mot Tromsø, men det var så tett at vi så ikke om vi kjørte inn i brøytekanten eller lå midt på veien, så vi måtte bare snu, sier han.

Øystein Antonsen forteller at han aldri har opplevd så sterk vind på vågen i Skjervøy, til tross for at han har vokst opp i kommunen.

– Ved Lerøy Aurora slet de med å få laksen til å overleve i oppdrettsanlegget, de passet på det hele natten, sier han.

Onsdag morgen blåser det fremdeles friskt, men Øystein forteller at samfunnet nå er i ferd med å vende tilbake til normalen, etter at også fergene til de mindre samfunnene i kommunen har begynt å gå.

– Men i går var det ikke mange å se i gatene på Skjervøy. Folk var forberedt på at det ble vær, og holdt seg nok innendørs.