NRK Meny
Normal

Ekspertene: – Klart det er grunn til hodebry i TIL og Glimt

Nederst på tabellen i årets eliteserie ligger Bodø/Glimt og Tromsø. Ekspertene er bekymret for at Nord-Norge kan bli stående uten lag i den øverste divisjonen til neste år.

Ondrasek

Zdenek Ondrasek og TIL har ikke åpnet årets sesong som de håpet på, med fire poeng på seks kamper, og nest sist på tabellen.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Det er klart det er grunn til bekymring. Da jeg så hvordan Bodø/Glimt gjorde det i fjor, og så hvem som forsvant og hvem vi fikk inn før årets sesong, skjønte jeg at det ville bli tøft, sier Erlend Osnes, Bodø/Glimts-supporter og fotballblogger.

Søndag tapte Glimt 0–2 borte mot Aalesund. Bodø-lagets største rival i Nord-Norge, TIL, gikk på sesongens fjerde skrell, da de tapte 1–3 mot Start.

– Selv om det er 24 serierunder igjen, begynner tabellen å sette seg. Når både Glimt og TIL befinner seg under nedrykksstreken med såpass dårlige resultater som de har hatt, må man ta situasjonen alvorlig. jeg er bekymret for at vi ikke har noe nordnorsk lag i eliten til neste år, sier NRK Troms' fotballekspert, Gunnar Grindstein.

Begge lag har mye å jobbe med

Erlend Osnes i P3 Morgen sendt fra Bodø

Erlend Osnes er bekymret for sitt kjære Bodø/Glimt.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

Han mener «Gutan» har mye å jobbe med for å kunne snu den dårlige trenden, med kun fire poeng på de seks første kampene.

– TIL er for dårlige i begge ender av banen. Når du stadig slipper inn mål på grunn av tabber i forsvaret, og i tillegg har den dårligste uttellingsprosessen i eliteserien, da hjelper du ikke at du spiller god fotball ellers, sier Grindstein.

Gunnar Grindstein

Gunnar Grindstein er heller ikke positivt overrasket over det han har sett av TIL så langt i år.

Foto: Bernt Olsen

Når det gjelder Glimt har ikke Erlend Osnes sett mye å juble for.

– Kampen mot Start var ikke så verst, men hjemmekampen mot Haugesund før der igjen var det mest horrible jeg har sett av Glimt noen gang, sier Osnes om kampen Bodø/Glimt tapte 1-2, selv etter at gjestene fikk to mann utvist.

– Ingen sitter trygt

Jan Halvor Halvorsen

Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen klør seg i hodet under kampen mot Start.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Både Osnes og Grindstein tviler på at trenerne i de to nordnorske klubbene sitter trygt hvis den dårlige trenden fortsetter.

– Jan Halvor Halvorsen hadde mange fjær i hatten da han klarte å ta Glimt opp igjen til eliteserien i 2013. Men etter haugesund-kampen var det ikke mange lovord å hente hos supporterne. Det murres, tilskuerflukten merkes også. Nå vet ikke jeg hvordan styret på Aspmyra tenker, men vi som ser på vil i hvert fall begynne å stille spørsmål hvis det ikke blir bedre, sier Osnes.

Onsdag er det klart for andre runde i cupen. Bodø/Glimt møter Mjølner borte, og NRK sender kampen mellom FK Senja og Tromsø IL direkte fra klokken 19.00. Og 16. mai møtes Glimt og TIL på Aspmyra.

– Jeg har fulgt Glimt i mange år. Kun en gang har de skuffet mer i seriestarten, det var i 2001. Da løsnet det i 16. mai-kampen mot TIL, så jeg kan ikke tillate meg å tenke annet enn at dette skal gå bra, sier Erlend Osnes.

Laster innhold, vennligst vent..