NRK Meny
Normal

Eks-kona til terrordømt fembarnsfar: – Han fortjener virkelig den dommen

Den 38 år gamle norsk-syreren tok for tre år siden med seg kone og fem barn fra Senja til Syria. I dag ble han dømt til 7, 5 år i fengsel for terrorforbund og deltakelse i IS.

Ruth Meyer Johansen

Mannens fraskilte kone, Ruth Meyer Johansen er meget fornøyd med dommen.

Foto: Linda Pedersen / NRK

– Jeg er fornøyd med dommen. Det fortjente han virkelig etter alt han har gjort, sier mannens fraskilte kone, Ruth Meyer Johansen, som er veldig fornøyd med dommen.

Fembarnsfaren som opprinnelig er fra Syria, er dømt til 7,5 år fengsel i Oslo tingrett for terrorforbund og deltakelse i terrororganisasjonen IS. Påtalemyndigheten la ned påstand om 8,5 års fengsel. Straffen ble dermed nedjustert med et år.

Nå venter Johansen på rettsaken der han er tiltalt for å ha bortført henne og barna til Syria.

– Nå er det bare å vente på dato til rettsaken min kommer opp, så skal det kjempebra å bli ferdig med alt.

Syria-rettsak

Mannen ble han dømt til 7, 5 år i fengsel for terrorforbund og deltakelse i IS.

Foto: Arild Moe / NRK

Vil anke saken

Mannens forsvarer, Nils Christian Nordhus sier fembarnsfaren er uenig i bevisvurderingen, og at han har bestemt seg for å anke dommen.

– Vi kommer til å anke saken, der vil vi også vurdere å be om at dommen oppheves av lagmannsretten på grunn av saksbehandlingsfeil. Dette er noe vi skal vurdere nøye i dagene som kommer, sier Nordhus til NRK.

Forsvareren forteller at mannen reagerte med skuffelse da han fikk høre dommen, og at både den terrordømte og han selv er overrasket over utfallet.

– Jeg er overrasket, og derfor støtter jeg også hans standpunkt om at vi må anke og forsøke å oppnå en annen vurdering. Samtidig er det en trøst for han å vite at i tidligere terrorsaker hvor det har blitt en domfellelse i første instans, har man oppnådd frifinnelse i andre instans. Så han håper og tror han vil få en annen vurdering når vi går videre med saken.

Forsvarer Nils Christian Nordhus.

Mannens forsvarer, Nils Christian Nordhus sier fembarnsfaren er uenig i bevisvurderingen, og at han har bestemt seg for å anke dommen.

Foto: Ola Mjaaland