NRK Meny
Normal

Eilif (24) har filmpremiere under TIFF: – Det er veldig skummelt

Et unikt filmprosjekt, utelukkende med unge talenter bak kamera, har premiere under Tromsø Internasjonale Filmfestival fredag kveld. I fremste rekke, en 24 år gammel tromsøregissør som i flere år har vakt oppsikt med sine kortfilmer.

Eilif Bremer Landsend

Eilif mener at han aldri hadde debutert med en spillefilm så ung uten Tvibit.

Foto: Erling Bjørklund / NRK

Fredag kveld debuterer regissør Eilif Bremer Landsend med sin spillefilm under TIFF. Forventningene til den unge debutanten er stor og tre kinovisninger er allerede utsolgt.

– Det er veldig skummelt. Jeg tror jeg må pumpe meg opp med AC/DC på øret før jeg går inn i kinosalen, sier han til NRK.

Stup er den første filmen fra prosjektet Filmfangst som Filmveksthuset Tvibit står bak. Her får unge talenter tett oppfølging fra manus til ferdig film.

– Det er et prosjekt som har gått over flere år, som har vært stort og hårete. Veldig mange tenkte at det ikke kom til å gå. Det var mulig. Vi fikk det til, forteller Terje Nymark som er konsulent ved Tvibit.

– Jeg hadde aldri debutert med en spillefilm i en alder av 24 år hvis jeg ikke hadde vært på Tvbit, sier Eilif.

Se TV-reportasjen om tromsøregissøren:

Fredag kveld debuterer regissør Eilif Bremer Landsend med sin spillefilm Stup under TIFF.

– Utrolig stolt uansett

Bak kamera i lavbudsjettfilmen står kun unge folk uten spillefilmerfaring. Men i hovedrollen har Eilif fått anerkjente Bård Owe.

– Det løftet forventningene og ambisjonene veldig mye da han sa ja. Jeg trodde ikke han kom til å gjøre det, men så sa han heldigvis ja, forteller den unge regissøren.

Nå gjenstår det bare å høre hva publikum vil si.

– Uansett er jeg utrolig stolt over at vi har gjennomført et så stort prosjekt, og så ambisiøst som vi har gjort det selv, sier Eilif til NRK.