E6 åpnet for kolonnekjøring

E6 ved Øvergård i Balsfjord kommune er delvis åpnet etter å ha vært stengt i fire timer.

Jordras sperrer E6 i Balsfjord

Jordraset sperret E6 i fire timer onsdag ettermiddag. Veien er nå delvis åpnet.

Foto: Anita Jullum

Like før klokken 21 onsdag kveld, åpnet Statens vegvesen ett kjørefelt på E6 ved Øvergård, mellom Nordkjosbotn og Oteren i Troms. Da hadde veien vært stengt i fire timer etter et jordras, som var en meter høyt og opp mot 30 meter bredt, sperret veien.

– Trafikken reguleres gjennom rasstedet og det kjøres kolonne med lederbil inntil videre. Statens vegvesen vil vurdere situasjonen fortløpende, men foreløpig er det trygt å kjøre kolonne, sier operasjonsleder Jøran Bugge ved Troms politidistrikt til NRK.

Politiet melder om en del kø i trafikken som skal nordover fra rasområdet.

Kan bli stengt i kortere perioder

Veien er gjenåpnet, men med redusert framkommelighet. Ifølge veivesenet er det ikke fullstendig ryddet i begge kjørebaner etter raset.

– Veien kan bli stengt i kortere perioder, men såframt det ikke skjer noe nytt trenger ikke trafikanter å kjøre om, sier trafikkoperatør Arne Sætermo i Statens vegvesen Region Nord til NTB onsdag kveld.

Oppryddingsarbeid

Politiet kan ikke si noe om hvor lang tid det vil ta før veien er helt ryddet.

– Nå må man forsøke å få en oversikt over situasjonen, og vurdere om det er fare for flere ras i fjellområdet, sier operasjonsleder Jøran Bugge i Troms politidistrikt.

Ingen personskade

Politiet fikk melding om raset klokken 17.10 onsdag ettermiddag, og har vært på stedet sammen med entreprenører i Veidekke og Statens vegvesen.

Raset består av jord og stein, som har kommet ned fjellsiden etter store nedbørsmengder. Ingen personer eller biler har blitt skadet i raset. Trafikken ble omdirigert via Fylkesvei 87 Tamokdalen tidligere på dagen.