Drømmetreffet som sikret seier: – Fantastisk følelse

Thomas Lehne Olsen sikret «Gutans» første trepoenger siden 16. mai, med et ordentlig stjernetreff.

Drømmetreff av Lehne Olsen

Her er drømmetreffet som Tromsø tre poeng mot Aalesund på Alfheim søndag ettermiddag.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

På stillingen 2-2, med 15 minutter igjen på kampklokka, fyrte Lehne Olsen av fra drøye 30 meters hold.

Ballen gikk forbi en sjanseløs Andreas Lie – og opp i venstre kryss – i Aalesund-målet.

– Jeg hadde bestemt meg når jeg fikk ballen der, at her må jeg prøve meg. Jeg kjente det øyeblikkelig når ballen gikk av foten at der traff jeg fryktelig godt. Det var en fantastisk følelse å se den gå inn, sier Thomas Lehne Olsen til NRK.

Med stjernetreffet sikret 24-åringen TILs første seier siden Rosenborg ble slått 2–1 den 16. mai på Lerkendal. Og første hjemmeseier siden 9. april da Sogndal ble sendte hjem med 0–3 tap i sekken.

– Selvtillit er noe man må spille på seg. Det er ikke noe man kan bare hente. Gjennom å ta tre poeng i dag bidrar vi til å spille på oss selvtillit. Vi ser at det vi jobber med funker, sier en fornøyd tomålsscorer.

Se alle reaksjonene etter kamp her:

Tromsø vant mot Ålesund

Reaksjonene etter kamp.

– Beste redningen han noen gang har gjort

Med sine to mål, og et kremmerhus av en matchvinner-scoring, tok Lehne Olsen bort mye av oppmerksomhet fra Mushaga Bakengas debut i TIL-trøya.

Men Bakenga hadde muligheten til å få en ordentlig drømmestart som Tromsø-spiller, da han etter kun tre minutter kom alene med keeper.

– Jeg får en flott ball fra Gjermund (Åsen) der. Men så gjør Andreas Lie (Aalesunds keeper) den beste redningen han noen gang har gjort. Så all «cred» til han, sier Bakenga selv om kjempesjansen.

Men på tross av at det ble null mål, var nysigneringen strålende fornøyd med debuten.

– Det var en flott debut. Jeg ble godt tatt imot, og vi gjør en god kamp. Vi vant, så jeg er veldig fornøyd, sier Bakenga.

Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Aalesund

Bakengas kjempesjanse for debutscoring.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– Vi fortjente dette

Simo Valakari var veldig fornøyd etter å ha tatt sine første tre poeng som Tromsø-trener, i det som ble en ordentlig sliteseier.

Jeg er veldig glad på spillernes vegne i dag. De har jobbet så hardt, så dette fortjente de virkelig. Vi trengte virkelig å ta tre poeng i dag. Å vinne er en vane. Så det er veldig viktig at vi fikk en seier i dag, sier finnen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..