Drømmedebut for Tromsdalen

Årets første seriekamp starta tregt for tromsdalingene. Men så våkna TUIL, og fikk en drømmestart på sin nye tilværelse i 1. divisjon.

TUIL Arena

Åsane slapp inn to mål på TUIL Arena, dermed fikk hjemmelaget en drømmedebut i 1. divisjon.

Foto: NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– En tett og jevn kamp, og jeg er fornøyd med hvordan gutta våre løser den, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til NRK.

Kampen starta uten kaptein Mo Ahamed på banen.

– Ahamed har slitt med sykdom, men han meldte seg som kampklar, og det var viktig for oss at vi hadde ham med de siste 25 minuttene, så han kunne bidra til å hale seieren i land, sier Helstrup.

En del tilskuere til debutkampen i 1. divisjon stusset kanskje også over at Christer Johnsgård ikke fikk spilletid.

– Vi har mange gode spillere i veldig god form. Så denne gangen valgte vi å la noen andre få spille fra start. Planen var å ta Christer inn senere i kampen, men så skjedde det ting så vi måtte ta noen andre grep, forklarer TUIL-treneren.

Christer Johnsgård på TUIL-trening

Christer Johnsgård fikk ikke spilletid i seriestarten i 1. divisjon. Neste helg møter TUIL Elverum borte. – Vi har veldig mange gode spillere i god form, sier hovedtrener Gaute Helstrup.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Treg start

I starten av første omgang var det forsvarsspillerne og keeperen til TUIL som hadde mest å gjøre. Åsane gikk på fra start og hadde mange småsjanser.

Men så var det som at TUIL kvikna til. 25 minutter uti første omgang fikk laget en corner, men det ble ikke mål.

Etter noen og tretti minutter prøvde Vegard Lysvoll lykken igjen fra litt over 20 meter. Men ballen havna ifølge Nordlys et par meter over målet til Østgaard.

Men så – på tampen av første omgang: TUIL fikk et hjørnespark. Lars Henrik Andreassen skjøt til Anders Jenssen, som headet ballen i mål.

Straffespark

De siste minuttene lå Tromsdalen ifølge Nordlys med alle spillerne på egen halvdel og bare lempet ballen unna hver gang de fikk den.

Likevel oppsto det nok en sjanse når TUILs Vegard Lysvoll felles av en Åsane-spiller og det blir dømt til straffespark.

Straffesparket ble tatt av Lysvoll sjøl. han ble plassert til høyre, mens keeperen gikk til venstre. Dermed ble det 2–0 over vestlendingene, som i fjor endte på tiendeplass i 1. divisjon.

Laster innhold, vennligst vent..