NRK Meny
Normal

Drapssiktet 21-åring varetektsfengslet i fire uker

Nord-Troms tingrett har gitt politiet medhold i fire ukers varetektsfengsling for 21-åringen som er siktet for drapet på en 84 år gammel kvinne i Lenvik.

Åstedet, drapet i Lenvik

Den eldre kvinnen ble funnet drept i en bolig i Lenvik kommune i Midt-Troms.

Foto: Linda Pedersen / NRK

Kvinnens forsvarer, advokat Ulf E. Hansen, har ingen innsigelser til politiets begjæring om fire ukers varetekt.

Den drapssiktede 21-åringen var for syk til å møte i Nord-Troms tingrett under fengslingsmøtet onsdag. Kvinnen er innlagt på sikkerhetsposten på Åsgård sykehus.

I dag skal retten ta stilling til om kvinnen skal overflyttes til Brøset regionale sikkerhetsavdeling ved St. Olavs hospital. Kvinnens forsvarer har varslet at de vil motsette seg denne overflyttingen. Ulf E. Hansen mener hun fortsatt skal være innlagt på Åsgård sykehus.

– Der er hun underlagt samme regime som ved en fengsling, men et ordinært fengsel vil være skadelig i hennes situasjon, sier Hansen.

Politiet begrunner gårsdagens fengslingsbegjæring med bevisforspillelsesfare, gjentakelsesfare og at det ville vært i strid med den allmenne rettsoppfatningen og skapt utrygghet dersom 21-åringen løslates.

Under fengslingsmøtet kom det fram at den drepte kvinnen hadde omfattende skader da hun ble funnet død mandag ettermiddag.