NRK Meny
Normal

Drama da puppekalenderen forsvant

Det oppstår full oppstandelse i Kaperdalen når Vi Menn-kalenderen er borte. Puppekalenderen er fast inventar på stasjonen under tv-serien «Brøyt i vei», men i 7. episode oppdager Paul Kyrre at den er borte.

Puppekalenderen fra Vi Menn blir byttet ut med en hjemmelaget kalender.

Brøytesjåførene i Kaperdalen på Senja har fått en ny kalender på stasjonen etter at den gamle har forsvunnet.

– Det ble helt krise! Vi er jo single karer, Torbjørn og jeg. Vi må jo ha selskap når vi er på jobb, sier brøytesjåføren som er en av hovedpersonene i serien.

Det var Marit, kona til Vidar som var så uheldig å ta ned kalenderen under en storrengjøring på stasjonen. Hun fikk høre det av Paul Kyrre, som truet med å henge den inne i et monter av skuddsikkert glass.

– Både Torbjørn og jeg er single karer, og vi trenger noen å se på når vi er på vakt. Sånn er det bare. Med en Vi Menn-kalender, føler vi at vi har selskap, forteller Paul Kyrre.

Stasjonen i Kaperdalen på Senja ligger alene på fjellet, helt uten internett og mobildekning. Her bor sjåførene når de er på vakt, og om de må stenge veien, er også de værfaste i den lille bua.

Ingen betydning hvilken måned

Paul Kyrre sier at det ikke er så nøye hvilken måned som henger på veggen.

– Er det ei dame vi liker ekstra godt, lar vi henne henge litt ekstra lenge, selv om vi går over i en ny måned.

Men nå ble de altså uten pupper på stasjonen. Marit fikk dårlig samvittighet, og hyra sin svigerinne Marita Adolfsen til å tegne en ny kalender.

– Den var jo kul, den var jo det. Det var jo veldig humor da Vidar kom med den, men jeg skal innrømme at jeg gjerne skulle hatt den ekte kalenderen i tillegg, sier Paul Kyrre.

Paul Kyrre i Brøyt i vei

Paul Kyrre er litt skeptisk til å få ny kalender på brøytestasjonen.

Foto: NRK