Døpes direkte på TV og radio i påsken

Igjen er det Nord-Norges tur til å produsere gudstjenestene i påsken, som skal overføres på radio og TV fra vakre Tromsdalen kirke, også kalt Ishavskatedralen.

Tromsdalen kirke Ishavskatedralen

Det blir påskegudstjeneste fra Tromsdalen på NRK i år.

Foto: Kåre Johannes Inderberg / NRK

Palmesøndag er det familiegudstjeneste med barnedåp, der Tromsdalen kirkes barnekor «Måltrostene» og «Nattergalene» deltar med glad sang.

– Tre barn skal døpes, sier sokneprest May Line Angell til NRK, og det er alltid litt ekstra stas i kirka når vi tar i mot dåpsbarna.

Musiker Ola Asdahl Rokkones har skrevet egen kirkemusikk til palmesøndag, og urfremfører stykket «Palmesus» sammen med organist Linde Mothes og solist Ida Kjeldsberg.

Altertavle Tromsdalen kirke

Gudstjenestene vil også vise detaljer fra glassmosaikken i Tromsdalen kirke.

Foto: Sylvi Inez Liljegren / NRK

Langfredag er kirkas mørkeste dag. I gudstjenesten blir det markert med at kvintetten «Kantori Tromsø» synger, og kirka holder orgel og alter utenfor bruk.

1. påskedag synger «Tromsø Ten Sing» under gudstjenesten og biskop Olav Øygard deltar sammen med sokneprest May Line Angell.

Det er ønsket at menigheten møter fram 10.45 disse dagene, slik at informasjon kan bli gitt og det er ro i kirkebenkene når gudstjenestene kringkastes i radio og i NRK1 fra klokka 11.00 alle dagene.