NRK Meny
Normal

Dømt for overgrep – tiltalt for deling av overgrepsbilder i «Dark room»-saken

En mann fra Nord-Troms er på ny tiltalt for oppbevaring av flere hundre overgrepsbilder etter at han kom i politiet søkelys etter «Dark room»-saken

Dark room

Politiet har avslørt et stort nettverk som deler overgrepsmateriale i operasjon «Dark room».

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Mannen som er født i 1959 hadde 629 bilder og 17 videoer på datamaskiner som viser grove seksuelle overgrep mot barn. Politiet mener barna som blir utsatt for overgrepene er mellom 8 og 15 år.

Han er også tiltalt for å ha chattet med en annen mann som også knyttes til operasjon «Dark Room» Politiet mener å ha funnet klare spor på at han har utvekslet en rekke overgrepsbilder og videoer med denne mannen.

Tidligere domfelt

Det er ikke første gang mannen er i politiets søkelys. I 2005 ble han dømt for overgrep mot et barn som var under 14 år gammel.

Han er også tidligere domfelt for oppbevaring av overgrepsbilder av barn.

Han ble pågrepet av politiet 20. april i år, etter at etterforskningen fra Vest politidistrikt viste at mannen på ny deltok i spredning og oppbevaring av overgrepsmateriale.

I etterforskningen kom det frem at han helt siden 2015 har hatt kontakt med en annen mann som også er siktet i «Dark room». Da mannen ble pågrepet mente politiet at mannen måtte varetektsfengslet, men fikk ikke medhold i Nord-Troms tingrett fordi de kom til at mannen ikke ville ødelegge elektroniske spor.

Mannen må møte i Nord-Troms tingrett i januar til neste år.