NRK Meny
Normal

Dømt for grov mishandling

En 39 år gammel mann er i Øst-Finnmark Tingrett dømt til ett år og to måneder i fengsel for å ha mishandlet sin samboer.

Øst-Finnmark tingrett

Øst-Finnmark tingrett

Foto: Erik Lieungh / NRK

Tildragelsen skjedde i Sør-Varanger natt til 16. januar i fjor da mannen i følge dommen i en periode på flere timer skal ha slått og sparket sin samboer gjentatte ganger i ansiktet, mot hodet og kroppen.

Kvinna måtte tilbringe to døgn på sykehus etter mishandlinga, med brist i hodeskallen, brukket ribbein og midlertidig nedsatt hørsel.

Det som retten beskriver som grov vold skjedde etter en krangel om hvordan kvinnas bursdag skulle feires.

Ruset

Volden skal ha pågått i minst to timer, og at kvinnas bevegelsesfrihet også var begrenset.

"Ved én anledning på kjøkkenet stod han hardt oppå hodet hennes og sparket henne i magen, ryggen og nakken mens hun lå nede. Ved én anledning inne på soverommet holdt han kvelertak på henne med hendene, men presset også leggen sin mot halsen hennes slik at hun fikk problemer med å puste, " går det fram av dommen.

Mannen erkjente i retten at han kvelden før hadde drukket et stort glass cognac og tatt noen tabletter, samt at han tidligere på dagen inntok noe hasj.

I retten forklarte mannen også at han husket svært lite før om ettermiddagen dagen etter. Han mente at noen kunne ha lurt i han noe amfetamin dagen før, men det har retten ikke festa lit til. Avhør og blodprøver har i følge dommen gjort det uomtvistelig klart at mannen var klar over at han hadde inntatt amfetamin.

Flere forhold

Dommen i Øst-Finnmark tingrett inneholder også bruk av hasj og amfetamin ved en tidligere anledning.

Sju måneder av dommen er gjort betinget, og mannen må forøvrig betale en bot på 10.000 kroner samt saksomkostninger på 2.000 kroner.