Dømt etter å ha brutt seg inn på jakt etter nakenbilder

En 24 år gammel mann og hans 25 år gamle samboer er dømt til fengsel for å ha brutt seg inn i en kamerats leilighet på jakt etter nakenbilder av kvinnen.

Nord Troms tingrett

En mann i 20-årene er dømt til 30 dagers betinget fengsel i Nord-Troms tingrett.

Foto: Petter Strøm / NRK

Ifølge samboerparet skal kameraten ved en anledning tatt nakenbilder med mobilen av henne idet hun kom ut av dusjen. Bildene skal siden ha blitt vist fram til felles venner.

24-åringen brøt seg inn i kameratens leilighet for å få slettet mobilbildene kameraten hadde tatt av kvinnen og for å få tilbake en mobiltelefon han mente kameraten hadde stjålet fra ham.

Under innbruddet tok paret med seg en mobiltelefon og en datamaskin som de mente inneholdt nakenbildene, som senere skulle vise seg å tilhøre en kvinne som tilfeldigvis oppholdt seg i vennens leilighet.

– Krangel og amper stemning

Bildene av kvinnen skal ha blitt tatt i desember i fjor. Ifølge samboerparets forklaring dro de sammen til kameratens leilighet i Tromsø i januar i år.

De skal flere ganger ha hatt kontakt med kameraten via telefon, og det skal ha blitt avtalt at han skulle ta kontakt med dem for å blant annet forklare seg rundt det som hadde skjedd.

Samboerparet hørte aldri noe fra kameraten, og de har opplyst at de dro hjem til han ved flere anledninger for å få han i tale. På bakgrunn av dette, bestemte de tiltalte seg for å oppsøke kameraten i hans bopel.

Det utviklet seg etter hvert en krangel og det ble en meget amper stemning. Det endte med at samboerparet tok med seg både mobiltelefonen og datamaskinen.

Dømt til betinget fengsel og bot

24-åringen er av Nord-Troms tingrett dømt til 30 dagers betinget fengsel og 3.000 kroner i bot for innbruddet.

Samboeren hans, en 25 år gammel kvinne, er dømt til 21 dagers betinget fengsel og 3.000 kroner i bot for inne i leiligheten å ha sparket til kvinnen som eide datamaskinen og mobiltelefonen.

Den tiltalte kvinnen hevdet under rettssaken at hun kun forsvarte seg mot et angrep fra den fornærmede kvinnen. Retten mener at voldsbruken ikke kan kvalifiseres til nødverge.