NRK Meny
Normal

Dømt dobbeltdrapsmann varetektsfengslet - fare for nye lovbrudd

Mannen fra Troms har sonet 18 år for dobbeltdrap, nå er han varetektsfengslet i åtte uker for grove trusler.

Nord-Troms tingrett

Nord-Troms tingrett mener at en 45 år gammel mann bør sitte i varetekt fram til saken mot han startet i januar. Mannen er tidligere dømt for dobbeltdrap, og er nå tiltalt for drapstrusler.

Mannen er tiltalt for flere tilfeller av grove trusler, og rettssaken er berammet til januar 2016. Nord-Troms tingrett mener at mannen ikke bør settes fri før hovedforhandlingen.

Dømt for dobbeltdrap

Den 45 år gamle mannen er dømt for å ha knivdrept to pensjonister i Dyrøy i oktober 1996.

Den gangen ble han dømt til fengsel og sikring, og han har sonet 18 år i fengsel.

I oktober i fjor mente Øvre Romerike tingrett, under dissens, at det var forsvarlig å løslate mannen, og han flyttet til en kommune i Sør-Troms.

I april i år ble han siktet for å ha framsatt grove trusler, blant annet at han skulle ta sitt eget liv, og «ta mange med meg i graven».

Han ble anholdt, og etter hvert tiltalt for disse truslene. Saken mot mannen kommer opp i januar neste år.

Blir trolig dømt til forvaring

Tingretten mener at det er sannsynlig at mannen blir dømt til forvaring når saken kommer opp i januar. Dette innebærer i så fall at straffen ikke er tidsbestemt, og at han kan bli sittende i forvaring så lenge domstolene mener han representerer en fare for samfunnet.

På denne bakgrunn mener retten at det ikke er forsvarlig å sette mannen på frifot nå, og mener at han bør bli værende i varetekt fram til hovedforhandlingen.