NRK Meny
Normal

Nå har det kommet inn 350.000 kroner til Kreftforeningen

Det siste døgnet har donasjonene til Kreftforeningen etter facebookbad-bølgen mer enn doblet seg.

Daggi og Geir

Daggi Steffensen-Helling og Geir Ringvold i Kreftforeningen er kjempetakknemlige for pengene som strømmer inn.

Foto: Torill Ustad Stav / NRK

– Ord blir fattige, jeg kan ikke si annet en tusen hjertelig takk til alle dem som har gitt penger, sier kommunikasjonsrådgiver Daggi Steffensen-Helling i Kreftforeningen i Nord-Norge.

I går fortalte NRK at Kreftforeningen hadde fått inn 170.000 kroner etter at nordmenn har utfordret vennene sine til å hoppe i havet. Ett døgn senere har summen mer enn doblet seg.

– Vi har nå fått inn 350.000 og summen stiger, sier Steffensen-Helling.

Startet på Færøyene

Det var i forrige uke at folk i Vesterålen og senere i resten av Norge begynte å hoppe i havet for så å utfordre vennene sine til å gjøre det samme.

Trenden kom fra Færøyene, der store deler av landet gikk i sjøen i løpet av påska.

Mens det i starten var en flaske vin eller en god middag som var prisen for ikke å hoppe, har flere og flere begynt å kreve en gave til et veldedig formål fra dem som kvier seg for å bade.

Blant dem som benyttet vårbadet til å samle penger til kreftsaken, var familien Glosemeyer Fangel i Tromsø

Se videoen deres her:

Lena Glosemeyer og Simen Fangel bader for kreftsaken

Hopper for kreftforskning

Pengene Kreftforeningen nå får inn, går til kampanjen «Krafttak mot kreft». Pengene er øremerket til forskning på tilpasset kreftbehandling.

– Det betyr at hva slags behandling du får avhenger både av hvem du er og hva slags kreftform du har, sier Steffensen-Helling.

Kreftforeningen står for rundt en fjerdedel av all støtten til kreftforskning i Norge, og ga mellom 8 og 9 millioner til forskningsprosjekter i Tromsø alene i fjor.

– Disse pengene er med på å berge liv. De kan for eksempel gjøre slik at andre som får den kreftformen min mor døde av, like gjerne kan overleve, sier han.

Flere får støtte

Steffensen-Helling bedyrer at det ikke var de som kom på ideen med å gi støtte til Kreftforeningen, men at de ikke var sene til å kaste seg med på bølgen.

Her hopper Geir Ringvold i Kreftforeningen utfor kaia i Tromsø:

Geir Ringvold hopper i havet

Også andre frivillige organisasjoner merker effekten av facebookbadene. Røde Kors hadde mandag fått inn over 25.000 kroner til nødhjelp i Syria. Også MS-foreningen, Norske redningshunder og Unicef blir nevnt i flere utfordringer.