NRK Meny
Normal

Dobler innsatsen for å finne Per Vålnes

Med to pumpebiler, øker politiet trykket i søket etter Per Vålnes. Og finner de han ikke under Vollan gjestestue, har de andre steder å lete.

Vakuumbiler

Politiet har tatt i bruk to vakuumbiler i søket etter Per Vålnes.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

Per Vålnes

Per Vålnes ble sist sett i november i 2011.

Foto: Privat

– Det er mer enn 50 prosent sjanse for at Per Vålnes ligger her, sa politiet i november, da de begynte det omfattende søket etter Per Vålnes i grunnen på Vollan gjestestue i Nordkjosbotn utenfor Tromsø.

Mysteriet rundt den forsvunne Vålnes får selv krimforfatter Jørn Lier Holst til å stusse.

Politiet mener Per Vålnes ble tatt av dage i forbindelse med sin egen 50-årsdag for tre år siden. At han ble meldt savnet og bilen hensatt i Lavangsdalen, mener politiet var iscenesatt for å skjule at han var drept.

Vålnes' tidligere samboer, hennes nye samboer og en tredje bekjent er siktet i saken. Men politiet har ennå ikke funnet et lik.

Nå, over tre måneder etter at de startet søket i Nordkjosbotn, har de fortsatt ikke funnet Vålnes.

Lofthus

Lensmann i Balsfjord, Geir Lofthus, har ikke gitt opp håpet om å finne Per Vålnes.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

– Målsettingen vår er at vi skal søke gjennom gjestestua. Vi håper selvfølgelig å gjøre funn, sier lensmann i Balsfjord, Geir Lofthus, til NRK.

For tiden søker de i romfløyen på gjestestua. Størrelsen på rommet gjør det mulig å bruke to vakuumbiler for å suge ut masse.

– Dette gjør at vi kan ta ut massen raskere. Vi suger ut helt til vi treffer gammel, urørt masse, og vi gir oss ikke før vi bestemt kan si at Vålnes ikke ligger her, sier Lofthus.

Dersom politiet finner restene etter Vålnes, vil de først informere de pårørende, før krimteknikere blir sendt inn.

Politiet regner med å bruke denne og deler av neste uke på å søke i romfløyen. Dersom Vålnes ikke ligger der, har de planen klar for hvor de skal søke videre.

– Planen er at vi må sjekke grøfter og sånn på yttersiden av gjestestua. Vi kan ikke gi oss før vi har sjekket utvendig, sier Geir Lofthus.

Se video:

Jordmasser suges opp.