NRK Meny
Normal

Disse nissestrekene gjør ventetiden mot jul litt morsommere

Nissestreker er et kjent fenomen. Men hva skjer når en liten nisse flytter inn i huset, og henger truser i taklampa, farger frokostmelka grønn og leker med lekene på natta?

Nissestrek

Dette fenomenet synes å ha blitt mer og mer populært, og det er morsomt for både store og små.

Foto: Privat

Å sette ut nissegrøt til fjøsnissen har vært en tradisjon i mange år. Men hvordan går det når nissen flytter inn i huset? Like over gulvlisten, og med dør, postkasse og kanskje skiene stående på utsiden?

Husnissen flyttet inn hos mange familier 1. desember. I en gruppe for mødre på Facebook deles det morsomme påfunn og aktiviteter denne «tullenissen» gjør av nissestreker i løpet av natten.

Alt dette til stor glede for barna.

Her er et lite utvalg av hva nissene i det ganske hjem så langt har funnet på.

1. Sjokolade i gardinene

Nisse tannbørste
Foto: Privat

– Vi har ikke funnet huset til nissen enda, men han er her. I dag hadde han hengt opp sjokolade i gardinstanga. Og når de skulle pusse tennene så var tannbørstene sånn her.

2. Kom gående på ski

Nisse mel ski
Foto: Privat

– Nissene tok skiene fatt i år og kom på ski i natt. Han har allerede lovet popkorn og film i morgen, så vi får se hvor dette ender.

3. Hevet seg over rosinene

Nisse på bordet
Foto: Privat

– Husnissen vår hadde pyntet til jul i natt, blitt sulten og hevet seg over rosiner som lå strødd utover på kjøkkenbordet. Han hadde glemt igjen lua si i farten. Ungene på 3 og 6 synes dette var kjempestas. Ny strek i morgen.

4. Ramla av sleden

– Vår nisse, eller en av nissens hjelpere, han ramla av sleden til nissefar i natt da de fløy over for å hente inn ønsker. Det var fryktelig kaldt ute så han spurte om å få bo her til jula kommer. I morgen når vi våkner har han nok forsøkt å hjelpe til å legge sammen klesvasken. Tror han ble noe ivrig for det kommer til å henge truser og sokker i taklampene her på stua.

5. Pakk opp

Nissesko
Foto: Privat

– Hver så god og pakk opp. Her er skoene.

6. Bytta senger

Nisse stige
Foto: Privat

– I dag har tullenissen flytta tvillingene over i hverandres seng. Ikke så stort for tvillingene som er 17 måneder og ikke forstår så mye, men utrolig spennende for søsknene på 6 og 8 år. «Mamma, kom og se, tullenissen har flyttet på X og X»

7. Dopir på rommet

Nisse hus
Foto: Privat

– Nissen snurret dopapir på kryss og tvers på rommet til ungene mens de var på skolen, og går på ski i en melhaug på kjøkkenbordet. Ungene skriver brev til nissen, lager gaver til han og gir han mat.

8. Billøp med lekene

Nisse billøp
Foto: Privat

– Her har det gått for seg i natt. Julemusa har hatt billøp med de andre lekebilene – og lagt igjen en liten nissesjokolade til oss.

9. Tulle med melka

Nisse lurenisse
Foto: Privat

– Her er det plutselig sjokolademelk i melkekartongen nå.

– Herregud, øynene på gutta på 2,5 når det kom saft ut av melkekartongen. Tullenissen kaller vi han.

Flere tips:

Flere nissestreker
Foto: Privat